ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, υποδέχθηκε ο δήμος Αθηναίων το 2016
© ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αλεξανδρος Βλαχος
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, υποδέχθηκε ο δήμος Αθηναίων το 2016

Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, η Αθήνα αποχαιρέτησε το 2015, με μία γιορτή μουσικής και χορού που ξεκίνησε στις 10.30 το βράδυ και κορυφώθηκε τις πρώτες ώρες του καινούργιου χρόνου.

Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώθηκε σε τρία μέρη, διαφορετικά μεταξύ τους, ώστε να καλύψουν όλες τις επιλογές και διαθέσεις. Σε δύο σκηνές, μία μικρή και μία μεγάλη, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το σύνολο του προγράμματος, με συνεχή ροή μουσικής και χορού με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που εναλλάσσονταν.

Η βραδιά, της οποίας παρουσιαστής ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης, ξεκίνησε,  στη μεγάλη σκηνή με τους Sugahspank! & The Swing Shoes Athens μαζί με χορευτές των Athens Swing Cats. Συγκροτήματα Swing και ζευγάρια χορού σε φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque.

Την σκυτάλη πήρε μετά, στην μικρή σκηνή, ο Πάνος Μουζουράκης, που συνέχισε με χιουμοριστικές διασκευές από ξένα τραγούδια ροκ, swing που τον σημάδεψαν και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε εντελώς νέες εκδοχές.

Ένα τέταρτο πριν την αλλαγή του χρόνου, στην μεγάλη σκηνή με φόντο την φωτισμένη Ακρόπολη, η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα, έδωσε το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρέλαβε τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους, ενώ πυροτεχνήματα φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό.

Με την αλλαγή του χρόνου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανέβηκε στη μεγάλη σκηνή σε μία μοναδική σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων. Το 2016 ξεκίνησε με αγαπημένα ακούσματα, όπου η ροκ συναντά την κλασική μουσική, και οι ήχοι γίνονται δυναμικοί, σε νέες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Καλαντζάκου.

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και τη Σκηνοθεσία της βραδιάς είχε αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε στο σύνολό της ζωντανά από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ενώ δεκάδες ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι συνδέθηκαν, μεταδίδοντας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο την αλλαγή του χρόνου στην Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ