ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη Ρωσία πρέπει να ιδρυθεί ένα ενιαίο κρατικό κέντρο αποκατάστασης μουσικών οργάνων
© Sputnik/Sergey Pyatakov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Ρωσία πρέπει να ιδρυθεί ένα ενιαίο κρατικό κέντρο αποκατάστασης μουσικών οργάνων

Ο πρώην διευθυντής του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μιχαήλ Μπριγκάλφ, είπε ότι στη νέα του θέση, (σ.σ. αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα), προτίθεται να λάβει μέρος στη δημιουργία ενός ενιαίου κρατικού κέντρου αποκατάστασης μουσικών οργάνων.

Νωρίτερα, η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου ανακοίνωσε ότι, ο Μπριγκάλοφ αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή του Ρωσικού Μουσείου του τμήματος Συλλόγου Μουσικού Πολιτισμού, με την επωνυμία Γκλίνκα.

Είμαι επαγγελματίας μουσικός, είπε ο Μπριγκάλοφ, ο υπουργός έθεσε φιλόδοξους στόχους ειδικά στο κομμάτι της ανάγκης να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό —εθνικό- κέντρο για την αποκατάσταση των μουσικών οργάνων.Κάτι παρόμοιο δεν υπήρξε ποτέ πριν στη χώρα μας, είπε στο πρακτορείο Ria Novosti, ο κ. Μπριγκάλοφ, και, πρόσθεσε ότι, σε αντίθεση με τον τομέα της ζωγραφικής, στο θέμα με τα μουσικά όργανα, "δυστυχώς δεν είμαστε καθόλου μπροστά".

Σημείωσε ότι αν η συντήρηση των κλασικών οργάνων στη Ρωσία είναι καλή, στον τομέα των έγχορδων και των πνευστών είναι " λιγότερο ανεπτυγμένη και θα ήθελε να καλύψει τα κενά".

Πηγή: www.ria.ru