ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια ταινία για τους Παραολυμπιακούς του Σότσι, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2016.
© RIA Novosti
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια ταινία για τους Παραολυμπιακούς του Σότσι, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2016

Η ταινία είναι αφιερωμένη στους διακεκριμένους παραολυμπιακούς αθλητές και συγκεκριμένα στην τύχη του διπλά παραολυμπιακού πρωταθλητή του αλπικού σκι, Αλεξέϊ Μόσκιν.

Τα γυρίσματα της ταινίας για τους Παραολυμπιακούς αγώνες "Από τις ρίζες στην κορυφή", ολοκληρώθηκαν στα βουνά του Σότσι και, η προβολή της στη μεγάλη οθόνη έχει προγραμματισθεί για το φθινόπωρο του 2016, δήλωσε στους δημοσιογράφους η παραγωγός της ταινίας, Ταμάρα Τσοτσόριγια.

Στην ταινία παίζουν η Νόνα Γκρισάεβα και ο Βλαντίμιρ Βοβίτσενκοφ, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο νέος ηθοποιός Πάβελ Σεβάντνα.

Η ταινία μιλάει για τον δύσκολο δρόμο προς τη αυτογνωσία, την πίστη στις δικές του δυνάμεις, της ανθρώπινης αδυναμίας, το θάρρος και την υπέρβαση.

Κεντρικός ήρωας της ταινίας, είναι ο γεμάτος υποσχέσεις αθλητής της ομάδας των εφήβων του αλπικού σκι, ο οποίος έχασε κάτω από τραγικές συνθήκες και τα δύο του πόδια, και αργότερα έγινε πρωταθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων. 

"Καταλαβαίνουμε ότι είναι ένας αληθινός ήρωας της εποχής μας. Θα ήθελα να υπάρχει στη χώρα μας περισσότερες από μία παρόμοια ταινία, για να τον υποστηρίξει. Και δεν πρόκειται για μία ταινία που απευθύνεται μόνο στους κινηματογραφόφιλους. Θα είναι μία τανία για το ευρύ κοινό", πρόσθεσε η Τσοτσόριγια.  

Οι παραγωγοί της ταινίας σχεδιάζουν να την λανσάρουν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, με στόχο να λάβει μέρος σε ρωσικά και ξένα φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος "Προσβάσιμο περιβάλλον" το 70% των κερδών από τα δικαιώματα της ταινίας, θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ιδίως για τη θεραπεία και την αποκατάσταση κυρίως των Παραολυμπιακών αθλητών.

Πηγή: www.ria.ru