ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Ιστορικό Πάρκο «Ρωσία – η ιστορία μου», άνοιξε στη Μόσχα
© RIA Novosti/Maxim Blinov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ιστορικό Πάρκο «Ρωσία – η ιστορία μου», άνοιξε στη Μόσχα

Το Πάρκο άνοιξε με τις εκθέσεις «Οι Ρομάνοφ» και οι «Οι Ρούρικ», οι οποίες θα έχουν ως βάση τις εκθέσεις με τη χρήση πολυμέσων για τα ίδια θέματα, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο «Μανιέζ» στο κέντρο της Μόσχας.

Το Ιστορικό Πάρκο «Ρωσία — η ιστορία μου» άνοιξε στις 29 Δεκεμβρίου στη Μόσχα, στο περίπτερο αρ. 57 του ιστορικού μεγάλου εκθεσιακού χώρου-πάρκου της πρωτεύουσας VDNH. Ο χώρος έκτασης άνω των 22 χιλ. τ.μ., που  καταλαμβάνει δυο επίπεδα του περιπτέρου, άνοιξε με τις εκθέσεις οι «Οι Ρομάνοφ» και οι «Οι Ρούρικ» (ο Σκανδιναβός Ρούρικ και το γένος του σύμφωνα με τα ρωσικά μεσαιωνικά χρονικά δημιούργησαν την πρώτη δυναστεία που κυβέρνησε τη μεσαιωνική Ρωσίας). Αυτές, έχουν ως βάση τις εκθέσεις με τη χρήση πολυμέσων για τα ίδια θέματα, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο «Μανιέζ» στο κέντρο της Μόσχας.

Στα πανηγυρικά εγκαίνια παρέστησαν ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο πατριάρχης Κύριλλος και ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Όπως ανέφερε ο Σομπιάνιν στη διάρκεια της εκδήλωσης, «Όταν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε το "Μανιέζ" και είδε αυτές τις μοναδικές εκθέσεις, έδωσε εντολή να βρεθεί γι' αυτές ένα μέρος που θα τις φιλοξενεί μόνιμα, για να έχουν το σπίτι τους και την ανάπτυξή τους. Το υλοποιήσαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο».

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «Ο χώρος θα αναπτυχθεί στη συνέχεια και θα καταστεί το μεγαλύτερο ιστορικό ανθρωπιστικό έργο, όχι μόνο της Μόσχας, αλλά και παγκοσμίως».

Πηγή: www.ria.ru