ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια θηλυκή λεοπάρδαλη από την Ουκρανία, θα μείνει κοντά στον τίγρη Αμούρ και τον τράγο Τιμούρ
© Sputnik/Vitaliy Ankov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια θηλυκή λεοπάρδαλη από την Ουκρανία, θα μείνει κοντά στον τίγρη Αμούρ και τον τράγο Τιμούρ

Ο τίγρης Αμούρ και ο τράγος Τιμούρ στο πάρκο
Μία θηλυκή λεοπάρδαλη της ρωσικής Άπω Ανατολής, αναμένεται να φθάσει σύντομα από την Ουκρανία στο πάρκο άγριων ζώων του Πριμόριε, όπου ζουν πλέον σαν φίλοι ο τίγρης Αμούρ και ο τράγος Τιμούρ. 

Μία επίσης αρσενική λεοπάρδαλη της ρωσικής Άπω Ανατολής είχε φθάσει στο ίδιο πάρκο από την Πράγα στις 20 Ιανουαρίου, που εγκαταστάθηκε κοντά στο κλουβί του Αμούρ και του Τιμούρ. Το άγριο ζώο έφθασε στο πάρκο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος αναπαραγωγής της λεοπάρδαλης του Αμούρ, όπως επίσης αποκαλείται η λεοπάρδαλη της ρωσικής Άπω Ανατολής. Στο κλουβί του ζώου έχουν τοποθετηθεί τέσσερις κάμερες, μέσα από τις οποίες θα μπορεί κανείς να παρακολουθεί τη ζωή του μέσω της ιστοσελίδας του πάρκου.

«Από τις 20 Φεβρουαρίου θ' αρχίσουμε να δείχνουμε τη ζωή της αρσενικής αυτής λεοπάρδαλης στο μεγάλο πάρκο, ενώ σύντομα περιμένουμε μια θηλυκή λεοπάρδαλη της ρωσικής Άπω Ανατολής από την Ουκρανία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του πάρκου.

Leo 80M

Επισημαίνεται ότι το πάρκο των λεοπαρδάλεων είναι μήκους 150 μέτρων και πλάτους περίπου 40 μέτρων. Κατά μήκος της περιμέτρου του πάρκου των λεοπαρδάλεων έχει κατασκευαστεί μια γέφυρα ύψους έξι μέτρων και πλάτους τριών μέτρων, από την οποία οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρούν τις λεοπαρδάλεις στο φυσικό τους περιβάλλον. Στο πάρκο των λεοπαρδάλεων υπάρχει μια απότομη πετρώδης κλίση με φυσικό καταφύγιο, κατάλληλο για την αναπαραγωγή, πολλά δένδρα και επίπεδα τμήματα.

«Δεν θα το πιστέψετε, αλλά στο πάρκο αυτό ζουν τρεις πραγματικοί άγριοι λαγοί (τα πολυάριθμα ίχνη τους πάνω στο χιόνι φαίνονται καθαρά από τη γέφυρα). Ολοκληρώσαμε την κατασκευή, και οι λαγοί παρέμειναν εκεί. Δεν μπορέσαμε όμως να τους πιάσουμε, κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί προφανώς η ίδια λεοπάρδαλη» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του πάρκου.

Πηγή: www.ria.ru