ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο Κουμπάν θα πραγματοποιηθεί το φόρουμ «Εβδομάδα Ελλάδας στο Κουμπάν»
© Sputnik/Mikhail Mokrushin
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Κουμπάν θα πραγματοποιηθεί το φόρουμ «Εβδομάδα Ελλάδας στο Κουμπάν»

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στους επί εκατονταετίες πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς Ρωσίας και Ελλάδας στην επικράτεια της Νότιας Ομοσπονδιακής περιφέρειας.

Στο Κρασνοντάρ θα πραγματοποιηθεί το φόρουμ «Εβδομάδα Ελλάδας στο Κουμπάν», εκδήλωση αφιερωμένη στη χρονιά Ρωσίας και Ελλάδας στο 2016, μεταδίδει η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής. Επισημαίνεται ότι το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 12 έως 17 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

«Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στους επι εκατονταετίες πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς Ρωσίας και Ελλάδας στην επικράτεια της Νότιας Ομοσπονδιακής περιφέρειας».

Επισημαίνεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση, ότι στο πλαίσιο του φόρουμ θα διοργανωθεί διάσκεψη με θέμα τον τουρισμό για τους εκπροσώπους του κλάδου και έκθεση-μπαζαρ για το ευρύ κοινό.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της περιοχής του Κρασνοντάρ και θα αποτελέσει το πεδίο, πάνω στο οποίο οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου θα εξετάσουν τους τρόπους βελτίωσης των διμερών σχέσεων στον τουριστικό τομέα, θα παρουσιάσουν τις τουριστικές κατευθύνσεις στην Ελλάδα, όπως και νέες μορφές εκδηλώσεων για την προσέλκυση τουριστών.

Στην έκθεση —μπαζάρ που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, θα υπάρχει πληροφόρηση για τη σύγχρονη Ελλάδα. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα λειτουργήσουν σεμινάρια εξειδίκευσης στην παρασκευή ελληνικών φαγητών από γνωστούς σεφ, ταχύρυθμα μαθήματα εκμάθησης της νεοελληνικής γλώσσας, διαδραστικές εκδρομές ανά την Ελλάδα, σεμινάρια, παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών, ενώ θα υπάρξουν μαθήματα ελληνικών χορών. Η έκθεση —μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκθέσεων της περιοχής του Κρασνοντάρ, που βρίσκεται στην οδό Ρασπιλιέφσκαγια 32.

Το φόρουμ «Εβδομάδα Ελλάδας στο Κουμπάν» πραγματοποιείται με την άμεση υποστήριξη και συμμετοχή του Υπουργείου θερέτρων, τουρισμού και ολυμπιακής κληρονομιάς της περιοχής του Κρασνοντάρ, του Κρατικού πανεπιστημίου του Κουμπάν, του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Νοβοροσίσκ, του Γενικού Προξενείου της Κύπρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κρασνοντάρ, τουριστικών εταιρειών και εκπροσώπων των επιχειρηματικών κύκλων της περιοχής.

Πηγή: www.ria.ru