ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο «Το διαμέρισμα του Α.Σ. Πούσκιν  στην Αρμπάτ» για τους Αλέξανδρους και τις Ναταλίες
© Sputnik/ Kirill Kallinikov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο «Το διαμέρισμα του Α.Σ. Πούσκιν στην Αρμπάτ» για τους Αλέξανδρους και τις Ναταλίες

Παντρεμένα ζευγάρια, που το όνομα του συζύγου είναι Αλέξανδρος και της συζύγου Ναταλία, έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν δωρεάν το Μουσείο «Το διαμέρισμα του Α.Σ. Πούσκιν στην Αρμπάτ».

Την Τετάρτη συμπληρώθηκαν 185 χρόνια από την ημέρα του γάμου του μεγάλου Ρώσου ποιητή και η είσοδος για τα εν λόγω ζευγάρια ήταν ελεύθερη.
Ο γάμος του Πούσκιν με την Ναταλία Γκοντσαρόβα στο Ναό της Αναλήψεως, στην Μπαλσάγια Νικίτσκαγια στη Μόσχα, έγινε στις 18 Φεβρουαρίου (2 Μαρτίου σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο). Την ημέρα αυτή, το Μουσείο «Το διαμέρισμα του Α.Σ. Πούσκιν στην Αρμπάτ»- που είναι το μοναδικό ιδιόκτητο σπίτι στο οποίο ο ποιητής έζησε για ένα μικρό διάστημα- συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας.

Την ίδια ημέρα, από τις 12.00 έως τις 20.30, το Μουσείο προσκαλεί, τα ζευγάρια στα οποία το όνομα του συζύγου είναι Αλέξανδρος και της συζύγου Ναταλία να το επισκεφθούν δωρεάν. Τα ζευγάρια αυτά θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στα δωμάτια του σπιτιού, να τραβήξουν φωτογραφίες στο εσωτερικό του σαλονιού στο οποίο ο μεγάλος ρώσος ποιητής, έζησε με τη νεαρή και πιο όμορφη οικοδέσποινα της Μόσχας.

Στους χώρους όπου το ζεύγος των νεόνυμφων Πούσκιν είχε δώσει το γαμήλιο του γεύμα και εν συνεχεία τον πρώτο γαμήλιο χορό, οι σύγχρονοι Αλέξανδροι και Ναταλίες θα μπορούν να κάνουν μια ευχή και να πάρουν ένα αναμνηστικό δωράκι για να θυμούνται το γεγονός.

Πηγή: www.ria.ru