ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε φωτορεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Russia Today» το α' βραβείο στο διαγωνισμό  World Press Photo 2016
© Sputnik/Vladimir Pesnya
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε φωτορεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Russia Today» το α' βραβείο στο διαγωνισμό World Press Photo 2016

Ο φωτορεπόρτερ του «Russia Today» Βλαντιμίρ Πέσνια πήρε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό World Press Photo2016, που θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως.

Τη διάκριση του αυτή, στην κατηγορία «Αθλητισμός» ο Ρώσος φωτορεπόρτερ του «Russia Today» απέσπασε χάρη στη δική του επιλογή εικόνων που παρουσίασε με θέμα «Το Χόκεϊ στη Βελτούγκα» (Vetluga's Hockey), το οποίο αναφέρεται στους ερασιτέχνες παίκτες χόκεϊ, της πόλης Βελτούγκα,(που βρίσκεται στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ) και των γειτονικών χωριών.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 5000 φωτογράφοι από 128 χώρες, ενώ συνολικά υπέβαλλαν αιτήσεις συμμετοχής περισσότεροι από 82.000. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ στο πλαίσιο του διήμερου εορτασμού προς τιμήν των νικητών, στις 22-23 Απριλίου του 2016. Εκθέσεις φωτογραφιών των νικητών του διαγωνισμού World Press Photo 2016, θα διοργανωθούν σε 45 χώρες.

Ο ρώσος φωτορεπόρτερ Βλαντιμίρ Πέσνια, είχε αποσπάσει διάφορα βραβεία σε διάφορους ρωσικούς διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε, μεταξύ των οποίων, «Η Αθλητική Ρωσία», «Η Ενέργεια της Νίκης», «Σημείο στο χάρτη», όπως και το βραβείο τη Ένωσης Προώθησης του φωτορεπορτάζ.

Το βραβείο World Press Photo, είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό ετήσιο βραβείο στον τομέα του φωτορεπορτάζ. Τελευταία φορά που απέσπασε το διεθνές αυτό βραβείο το πρακτορείο «Russia Today» (εκείνη την περίοδο λέγονταν «RIA Novosti») ήταν πριν από 8 χρόνια, το 2008, όταν στο διαγωνισμό συμμετείχε ο φωτορεπόρτερ του, Βλαντιμίρ Βιάτκιν, ο οποίος παρουσίασε την δική του επιλογή εικόνων με θέμα «Ο χορογράφος Ιγκόρ Μουσέγιεφ και η σύζυγός του, Ιρίνα», (κατηγορία «Καθημερινή Ζωή»).

Πηγή: www.ria.ru