ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το βραβείο Kairos  στον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου του Περμ, Θ. Κουρεντζή
© Sputnik/Vladimir Vyatkin
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βραβείο Kairos στον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου του Περμ, Θ. Κουρεντζή

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου όπερας και μπαλέτου του Περμ, Θεόδωρος Κουρεντζής, έγινε κάτοχος του υψηλού κύρους ευρωπαϊκού βραβείου Kairos, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, παραπέμποντας στην ιστοσελίδα του βραβείου.

«Η επιτροπή λαμβάνει την τιμή να βραβεύσει τον Θεόδωρο Κουρεντζή, έναν όχι μόνο εξαιρετικό μουσικό, αλλά και καλλιτέχνη, ο οποίος με το δημιουργικό του έργο διευρύνει τα σύνορα της παραδοσιακής τέχνης και αντιστέκεται δίχως συμβιβασμούς στους περιορισμούς της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας. Ο Ελληνορώσος μαέστρος έτυχε διεθνούς αναγνώρισης για τις ριζοσπαστικές του ερμηνείες κλασσικής μουσικής, παίζοντας με χαρακτηριστικό ύφος και με καλλιτεχνική τόλμη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο Κουρεντζής είχε λάβει το βραβείο «Χρυσή Μάσκα» για τη σκηνοθεσία της όπερας «Δον Ζουάν» στη σκηνή του θεάτρου όπερας και μπαλέτου του Περμ Π. Ι. Τσαϊκόφσκι.

Το ετήσιο βραβείο Kairos απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη σφαίρα των σύγχρονων καλών ή δραματικών τεχνών. Το βραβείο απονέμεται από το ίδρυμα του Άλφρεντ Τόπφερ από το 2007. Κάθε χρόνο βραβεύεται μόνο μία προσωπικότητα/Κάθε χρόνο με το βραβείο τιμάται μόνο ένας άνθρωπος.

Πηγή: www.ria.ru