ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη Μόσχα τα εγκαίνια της  διαδραστικής έκθεσης  «Ελλάδα. Έλληνες Ήρωες»
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Μόσχα τα εγκαίνια της διαδραστικής έκθεσης «Ελλάδα. Έλληνες Ήρωες»

Σήμερα, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους πολιτισμού Ρωσίας — Ελλάδας και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό χώρο του θεάτρου «Ντε Άρτε» που βρίσκεται στο Εμπορικό Κέντρο «'Αβιαπαρκ», θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πανενωσιακής διαδραστικής έκθεσης με θέμα «Ελλάδα, Έλληνες Ήρωες», όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της έκθεσης.

Η έκθεση έχει ως θεματική τον κόσμο της αρχαιότητας. Δεν πρόκειται απλά για μια έκθεση που προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να εμβαθύνει στην Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, αλλά, συνιστά ένα ευρείας κλίμακας πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το κεντρικό μέρος της έκθεσης, αναφέρεται στη φιλία μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας και Ρωσίας, σε ιστορικά γεγονότα, όπως η απελευθέρωση των χωρών της Βαλκανικής Χερσονήσου από τον οθωμανικό ζυγό, και στα 1000 χρόνια της ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος.

Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, για τα στρατιωτικά ανδραγαθήματα των πολεμιστών της Σπάρτης, καθώς και για τα όπλα που χρησιμοποιούσαν, να μάθουν ποιο ήταν το θέατρο του Διονύσου και να δουν ένα ομοίωμα του Δούρειου Ίππου, ενώ θα μπορούν να «ταξιδέψουν' με την πραγματική τριήρη Αργώ. Εκτός των άλλων οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστικές πλατφόρμες που έχουν ως θέμα τον Λαβύρινθο του Μινωταύρου, το μπουντουάρ της Θεάς Αφροδίτης, τη θωράκιση των αρχαίων ελλήνων πολεμιστών, την τοξοβολία, αλλά και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια γλυπτικής και αγγειογραφία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα ανέβει η παράσταση «Το ξίφος του Θησέα», που βασίζεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία.

Η έκθεση, στη Μόσχα, θα διαρκέσει δύο μήνες, από την 1η Μαρτίου έως στις 24 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε κεντρικές πόλεις της Ρωσίας (Αγία Πετρούπολη, Γιαροσλάβλ, Ροστόβ στον Ντον, Νίζνι Νόβγκοραντ, Σαράτοφ).

Πηγή: www.ria.ru