ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το “λαϊκό ‘Οσκαρ”  της Γιακουτίας στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
© Sputnik/Ekaterina Chesnokova
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το “λαϊκό ‘Οσκαρ” της Γιακουτίας στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Το "λαϊκό Όσκαρ» της Γιακουτίας, που προορίζεται για τον Αμερικανό ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο, εστάλη σήμερα στην Μόσχα, απ' όπου η κινηματογραφική εταιρεία «Καρό», θα το παραδώσει στον  ηθοποιό, δήλωσε  στο Ria Novosti, η Αϊτιλίνα Νικηφόροβα, που συμμετείχε στην δράση του "Λαϊκού Όσκαρ». Συγκεκριμένα, οι σινεφίλ της Γιακουτίας,  αποφάσισαν να απονείμουν στον Λεονάρντο ντι Κάπριο το "Λαϊκό Όσκαρ" και άρχισαν να συγκεντρώνουν ασήμι  για να κατασκευάσουν  το μικρό αγαλματίδιο. Οι ακτιβιστές σινεφίλ  κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1,4 κιλά  αργύρου αλλά και χρυσό για  την επιχρύσωση του. Στο αγαλματίδιο, το οποίο ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα, έδωσαν την ονομασία  «Ο ομιλών  με τ' άστρα» και το παρουσίασαν δημοσίως

«Την Πέμπτη ''το λαϊκό Όσκαρ'' έφυγε για την Μόσχα και από εκεί,  για την Αμερική. Το συνοδεύουν οι ακτιβιστές μας, μεταξύ των οποίων και η διοργανώτρια της δράσης  Τατιάνα Γιεγκόροβα. Σήμερα προγραμματίζεται να παραδοθεί στην εταιρεία «Καρό», οι εκπρόσωποι της οποία επικοινώνησαν με τον μάνατζερ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο  με τον οποίον είχαν μια εγκάρδια συζήτηση. Ο αμερικανός ηθοποιός, δήλωσε ότι  λυπάται που δεν πήρε το «λαϊκό Όσκαρ»  πριν το χολιγουντιανό Όσκαρ", δήλωσε η Νικηφόροβα.  Σύμφωνα με την ίδια, το αγαλματίδιο μεταφέρουν μέσα σ' ένα ξύλινο κουτί, που έχει τη μορφή της θερινής κατοικίας των κατοίκων της Γιακουτίας. Οι ακτιβιστές της δράσης, ανέβασαν την  φωτογραφία του ασυνήθιστου κουτιού, στην επίσημη σελίδα  τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.    

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες «Τιτανικός» « Η Αρχή», «Το ματωμένο Διαμάντι»  «Ο Λύκος της Wall Street» και πολλές άλλες. Σε όλη την διάρκεια της καριέρας του έχει προταθεί πέντε φορές για το βραβείο Όσκαρ, αλλά μόνο το 2016 κατάφερε να το πάρει. Πρώτη φορά διεκδίκησε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου σε ηλικία 18 ετών  για τον ρόλο του στην ταινία  «Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ». Πέρυσι βραβεύθηκε δύο φορές, ως  ηθοποιός και ως  παραγωγός για την ταινία του  «Ο Λύκος της Wall Street», ωστόσο τα βραβεία πήραν ο Μάθιου Μακόναχι και Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου. Το 2016 πήρε το βραβείο Όσκαρ για το ρόλο του στην ταινία «Ο επιζήσας». Για την ταινία του αυτή ο ηλικίας 41 ετών Ντι Κάπριο  τιμήθηκε με την «Χρυσή Σφαίρα» και το βραβείο της Αμερικανικής Ένωσης κριτικών κινηματογράφου Critics' ChoiceAwards.

Πηγή: www.ria.ru