ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού «Σελίδες της αρχαιότητας»
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού «Σελίδες της αρχαιότητας»

Στις 11 Μαρτίου, στο Μουσείο του Ασημένιου αιώνα στη ρωσική πρωτεύουσα, διεξήχθη η τελετή βράβευσης των νικητών του λογοτεχνικού διαγωνισμού «Σελίδες της αρχαιότητας». Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ρωσίας-Ελλάδας.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Αργοναύτες: εκατό λέξεις» (διήγημα ή ποίημα πάνω σε συγκεκριμένο θέμα) κατέλαβε η Όλγα Κολομπόβα. Νικήτρια στην κατηγορία «Λύσανδρος και Αλκιβιάδης» (καλλιτεχνικό διήγημα για τους ήρωες, οι οποίοι πέρασαν για πάντα στην ιστορία χάρη στον Πελοποννησιακό πόλεμο) ανεδείχθη η Τατιάνα Κοβγκάν. Στην κατηγορία για τους μαθητές «Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας», την πρώτη θέση κέρδισε η Αλεξάνδρα Ντβορέτσκαγια. Ως βραβείο, όλοι οι νικητές έλαβαν εισιτήρια για μια κρουαζιέρα δυο εβδομάδων στο Ιόνιο πέλαγος.

Συνολικά, στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος περισσότεροι από 200 άνθρωποι από 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, του Αζερμπαιτζάν, του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν, της Γεωργίας, της Πολωνίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ. Οι συμμετέχοντες έστειλαν τα έργα τους για το διαγωνισμό σε τέσσερις γλώσσες (ρωσικά, ελληνικά, ουκρανικά, αγγλικά).

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού στη Μόσχα, τη σχολή δημοσιογραφίας της εφημερίδας "Argumenty i Fakty"(Επιχειρήματα και Γεγονότα), την εφημερίδα "Knizhnoe obozrenie" (Βιβλιοκριτική), το σχέδιο «Πολιτισμική πρωτοβουλία», την εταιρεία κρουαζιέρας Mediteran.

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr