ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καριόκα 383 κιλών για ρεκόρ Γκίνες
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καριόκα 383 κιλών για ρεκόρ Γκίνες

Η ξακουστή καριόκα της Ξάνθης, διεκδικεί, εκτός από την γευστική κορυφή που κατέχει εδώ και δεκαετίες στην καρδιά και τον…ουρανίσκο των απανταχού φίλων του γλυκού, και μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες!

Οι Ξανθιώτες ζαχαροπλάστες παρασκεύασαν μια παραδοσιακή καριόκα — σήμα κατατεθέν της πόλης τους — που ζυγίζει 383 κιλά και θα διανεμηθεί σε κομμάτια την Κυριακή, στο πλαίσιο της Εμπορικής Έκθεσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της ακριτικής πόλης.

Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά υλικά, ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης, με σκοπό να κατακτήσει την υφήλιο.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Εκθέσεις, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας — Θράκης, από τις 30 Μαρτίου έως και τις 3 Απριλίου 2016.

Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια το βίντεο με όλη τη φάση της παρασκευής της γιγάντιας καριόκας θα σταλεί για την σχετική πιστοποίηση στην επιτροπή των βραβείων Γκίνες.

Κανένας δεν αποκάλυψε την ακριβή σύνθεση των υλικών μια και η συνταγή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, χρησιμοποιήθηκαν όλο τοπικά αγνά υλικά της Θράκης και συνέβαλαν 24 ζαχαροπλάστες. Την όλη διαδικασία παρακολούθησαν πάνω από 750 μαθητές σχολείων και 500 τουλάχιστον επισκέπτες που ήρθαν ειδικά για το σκοπό αυτό.

του ανταποκριτή μας Δ. Δαμιανού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ