ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η Ακρόπολη: πώς ανακάλυψα το σώμα μου»
© Sputnik/ Grigoriy Sisoev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Ακρόπολη: πώς ανακάλυψα το σώμα μου»

Η έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «η Ακρόπολη: πώς ανακάλυψα το σώμα μου», στην οποία συμμετέχουν νεαρά άτομα με αναπηρία, θα διαρκέσει έως τις 13 Ιουνίου, ανέφερε στο Ria Novosti ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής κυβέρνησης.

Η έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «η Ακρόπολη: πώς ανακάλυψα το σώμα μου», διοργανώθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Χωρίς σύνορα: σώμα, κοινωνία, πολιτισμός». Στο επίκεντρο της έκθεσης βρέθηκε ένα φωτο-πανό, πάνω στο οποίο τα σώματα των μοντέλων με αναπηρία μοιάζουν με τα αρχαία ελληνικά αγάλματα που τα βλέπουμε μέχρι σήμερα αλλά δεν είναι ακέραια.

«Στην έκθεση εκτίθενται 70 φωτογραφίες που απεικονίζουν τη διαδικασία της φωτογράφισης. Την έκθεση εγκαινίασε ο κυβερνήτης της περιοχής του Αρχάγγελσκ Ίγκορ Ορλόφ και η Μις Κόσμος, μεταξύ των γυναικών σε αναπηρικό καρότσι. Ανάμεσα στους διοργανωτές της έκθεσης ήταν και η Γιανίνα Ουρούσοβα, μέλος της επιτροπής της ρωσικής προεδρίας και της κυβέρνησης της Μόσχας, που ασχολείται με ζητήματα ένταξης νεαρών ατόμων με αναπηρία», ανέφερε στο πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής κυβέρνησης του Αρχάγγελσκ.

Όπως επισήμανε ο κυβερνήτης της περιοχής, το φεστιβάλ που διοργανώθηκε με την αρωγή του περιφερειακού υπουργείου Πολιτισμού και του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής του Αρχάγγελσκ, έχει γίνει τμήμα των μεγάλων προγραμμάτων που υλοποιούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο της κοινωνικής σύμπραξης που έχει δημιουργηθεί.

«Το Παμόριε έχει μετατραπεί σ' ένα πεδίο στο οποίο προωθούνται και δοκιμάζονται καινοτόμες λύσεις στον τομέα της αποκατάστασης και της προσθετικής. Η ομάδα κοινωνικής σύμπραξης ασχολείται με την εφαρμογή ρομποτικής τεχνολογίας, εξωσκελετούς, με τη δημιουργία μιας μοναδικής ενεργού προσθετικής, με το λεγόμενο ‘έξυπνο' χέρι. Όλα αυτά είναι σημαντικά πράγματα ζωτικής σημασίας, τα οποία προσφέρουν νέες δυνατότητες σε άτομα με αναπηρία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής κυβέρνησης, επικαλούμενος τις δηλώσεις του κυβερνήτη του Αρχάγγελσκ.

Στη συνάντηση με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, ο κυβερνήτης υπογράμμισε ότι στην περιοχή του Αρχάγγελσκ υλοποιούνται αρκετά προγράμματα που είναι ανοιχτά σε όλους. Έτσι στο προσεχές μέλλον θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα για φυσική άσκηση σε ειδικές αθλητικές εγκαταστάσεις για άτομα με αναπηρία.

«Οι κρατικοί φορείς, οι κοινωνικές οργανώσεις και ο επιχειρηματικός κόσμος προτίθενται να συμμετάσχουν στην υλοποίηση των καινοτόμων αυτών προγραμμάτων, που δεν εξασφαλίζουν μόνο την προσβασιμότητα στον χώρο στα άτομα με αναπηρία, αλλά μεταβάλλουν και τη στάση μας απέναντι τους», προσέθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ria.ru