ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περισσότερα από 450.000 άτομα πήραν μέρος στη «Νύχτα των Μουσείων»
© Sputnik/ Vladimir Astapkovich
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα από 450.000 άτομα πήραν μέρος στη «Νύχτα των Μουσείων»

Περισσότερα από 450.000 άτομα  παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις της «Νύχτας των Μουσείων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του τμήματος πολιτισμού του Δήμου της Μόσχας  Αλεξάντρ Κιμπόφσκι. 

Η εκδήλωση «Νύχτα των Μουσείων» πραγματοποιήθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα στις 21 με 22 Μαΐου. Πρόκειται για μια ετήσια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Διεθνή Ημέρα των Μουσείων. Στη Μόσχα στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτουργούσαν έως αργά το βράδυ, περισσότερα από 300 πολιτιστικά ιδρύματα, δηλαδή μουσεία, γκαλερί  και καλλιτεχνικές ομάδες.    

«Η νύχτα τελείωσε με επιτυχία, διαπιστώνουμε σημαντική αύξηση σε ό,τι αφορά την προσέλευση των επισκεπτών. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περισσότερα από 450.000 άτομα παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μουσεία. Φέτος, ο αριθμός των επισκεπτών ήταν αυξημένος κατά 20% σε σχέση με το 2015» δήλωσε ο Κιμπόφσκι.    

Ο ίδιος επεσήμανε πως, ένα από τα βασικά σημεία της  δράσης είναι το γεγονός ότι ο κόσμος άρχισε να επισκέπτεται και μουσεία που είναι απομακρυσμένα. 

«Για παράδειγμα το Μουσείο του Ζελενογκράντ, το επισκέφθηκαν 600 άτομα,  δηλαδή 10 φορές περισσότερα  απ' ότι τον προηγούμενο χρόνο», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Τμήματος πολιτισμού του Δήμου της Μόσχας. 

Πηγή: www.ria.ru