ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως νέα ευρήματα στο Πριμόριε
© Sputnik/Iliya Pitalev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως νέα ευρήματα στο Πριμόριε

Στην περιοχή Πριμόριε (Ρωσική Άπω Ανατολή) οι αρχαιολόγοι εντόπισαν πέντε νέα ευρήματα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η τοπική κυβέρνηση.

Τα μνημεία βρίσκονται στην περιοχή  Σκοτόφσκι, σε αστικές περιοχές του Βλαντιβοστόκ και της Ναχότκα και συμπεριελήφθησαν  στον κατάλογο μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Στην Ναχότκα ανακαλύφθηκε μνημείο της πρώιμης εποχής  του Μεσαίωνα με την ονομασία ‘Γκλίνκα 10.Οικισμός', το οποίο χρονολογείται  από τον 6ο-8ο αιώνα μ.Χ και πρόκειται για αρχαιολογικά ευρήματα του πολιτισμού των Μοχέ. Το μνημείο με την ονομασία «Σαλαντσόβαγια 2» στη περιοχή Σκοτόφσκι ανάγεται στον πολιτισμό Γιανκόφσκι, (που πήρε την ονομασία του από τον αρχαιολόγο Μιχαήλ.Ι Γιανκόφσκι) ο οποίος προσδιόρισε και ανήγαγε την ύπαρξη του  εν λόγω πολιτισμού στην αρχική περίοδο της εποχής του Χαλκού 8ος αιώ. 1ος αιων π.Χ  και  στον πολιτισμό Κραουνόφσκι  στην αρχική περίοδο της εποχής του Σιδήρου  που ανάγεται στην περίοδο από το  5ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ.  Ένα ακόμη εύρημα, βρέθηκε  στην περιοχή  Σκοτόφσκι, το εύρημα «Στίκοβο 3», που ανάγεται στην εποχή του  Χαλκού  στην πρώτη χιλιετία π.Χ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα αρχαιολογικά αυτά ευρήματα  που δημιουργήθηκαν  τη μεταγενέστερη Νεολιθική εποχή  την εποχή του Χαλκού βρέθηκαν σε αστική περιοχή του Βλαντιβοστόκ και φέρουν την ονομασία «Παπενμπέργκ» και «Νόβικ 6».    

Γενικά στο πληροφοριακό σύστημα της περιοχής Πριμόριε,  υπάρχουν στοιχεία για περισσότερα από 2.600 αρχαιολογικά ευρήματα, 413 εκ των οποίων υπό την κρατική μέριμνα για την προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων και 172 έχουν καταχωρηθεί στον κατάλογο αρχαιολογικών  ευρημάτων.   

Πηγή: www.ria.ru