ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η 2η Μπιενάλε Τέχνης πάει στους... δρόμους της Μόσχας
© RIA Novosti/
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η 2η Μπιενάλε Τέχνης πάει στους... δρόμους της Μόσχας

Έργα καλτ, δημιουργήματα εκπροσώπων της παγκόσμιας τέχνης πάνε στους…δρόμους της Μόσχας, στο πλαίσιο της 2ης Μπιενάλε Τέχνης "Ατμόσφαιρα" η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου ές τις 10 Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης τα έργα των διεθνών μουσείων και γκαλερί με θέμα "Αόρατο Τείχος" θα "εντρυφήσουν" σε ερμηνείες αδιόρατων εννοιών, οι οποίες εμπεριέχουν, όμως ως βασικό "συστατικό" τα τείχη της πόλης. Παράλληλα, θα υπογραμμίζουν και την θετική έννοια της τέχνης του δρόμου. Η Μπιενάλε θα ξεκινήσει με την παρουσίαση συλλογικής έκθεσης στην περιοχή "Μανέζ" της Μόσχας, όπου θα παρουσιασθούν τα έργα των καλύτερων Ρώσων και δυτικών καλλιτεχνών, που φτιάχτηκαν υπό την επιρροή της τέχνης του δρόμου.            

"Για πρώτη φορά φέτος προσκαλούμε στη δημιουργία του κύριου σχεδίου γνωστούς ξένους επιμελητές, παρέχοντας την ελευθερία δράσης στους καλύτερους εμπειρογνώμονες στον τομέα τους.  Με βάση την περσινή συμμετοχή, φέτος,  η επιλογή των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε σε πολύ πιό ευρεία μορφή, έργα ανοικτού διαγωνισμού, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο στους νέους και να ανακαλύψουν νέα ονόματα στη Τέχνη του δρόμου",  αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιμελήτρια του δημιουργικού συλλόγου "Ατμόσφαιρα", Σαμπίνα Σαγκίν.           

Στην Μπιενάλε θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Miss Van από την Βαρκελώνη, ο SpY από την Μαδρίτη, το ντουέτο από το Λονδίνο The London police και τα μέλη δύο διαγωνιστικών προγραμμάτων, του κύριου- όπου μία ειδική επιτροπή θα επιλέξει τους υποψήφιους για τη συμμετοχή και του Ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού δημόσιας τέχνης. Οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να διακοσμίσουν τον κεντρικό τείχο του "Βινζαβόντ-Οινοποιείο", και θα μπορέσουν να παρουσιάσουν γλυπτά δρόμου και διάφορα άλλα. Επιπλέον, το εκθεσιακό πρόγραμμα της Μπιενάλε θα συνοδεύεται από διαλέξεις κορυφαίων εμπειρογνωμόνων και αποκλειστικές προβολές ταινιών. 

Πηγή: www.ria.ru