ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικό φεστιβάλ στην Γιάσναϊα Παλιάνα, με αφορμή τη επέτειο των γενεθλίων του Λέοντος Τολστόι
© Sputnik/Ruslan Krivobok
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρικό φεστιβάλ στην Γιάσναϊα Παλιάνα, με αφορμή τη επέτειο των γενεθλίων του Λέοντος Τολστόι

Φεστιβάλ Θεάτρου στο οποίο θα ανέβουν παραστάσεις βασισμένες στα έργα του Λέοντος Τολστόι θα διοργανωθεί, για πρώτη φορά στην πατρίδα του στην «Γιάσναια Παλιάνα», το Σεπτέμβριο του 2016, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής κυβέρνησης της περιοχής Τούλσκαγια.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που πήρε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Τούλσκαγια, Αλεξέι Ντιούμιν. Την Παρασκευή κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Μουσείο-Σπίτι του Λέοντα Τολστόι στην «Γιάσναια Παλιάνα» με αφορμή την 95η επέτειο από την ίδρυση του μουσείου, ο Αλεξέι Ντίμιν συναντήθηκε με τη σύμβουλο του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Τολστόι και διευθύντρια του Μουσείου-Σπιτιού Αικατερίνα Τολστάγια.

Ο κ. Ντίμιν πρότεινε να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο Φεστιβάλ Θεάτρου με αφορμή την επέτειο γέννησης του Λέοντα Τολστόι.. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, σύμφωνα με την πρόταση του, θα προσκληθούν να συμμετάσχουν οι καλύτεροι θεατρικοί θίασοι, οι οποίοι θα ανεβάσουν θεατρικές παραστάσεις βασισμένες στα έργα του μεγάλου κλασσικού συγγραφέα. Το προσωπικό και η διεύθυνση του μουσείου, επικρότησαν την πρωτοβουλία του αναπληρωτή κυβερνήτη.

«Θα ήθελα αυτό το φεστιβάλ αυτό, να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον και λαμπερό γεγονός όχι μόνο για την πολιτιστική ζωή της περιοχής Τούλσκαγια αλλά και για ολόκληρη τη Ρωσία. Να εγκαινιάσει μια νέα παράδοση στην περιοχή. Και ενδεχομένως να αποκτήσει διεθνές κύρος» δήλωσε ο Αλεξέι Ντιούμιν.

Ο κ. Ντιούμον συνεχάρη το προσωπικό του Μουσείου —Σπιτιού στην «Γιάσναϊα Παλιάνα» με αφορμή την επέτειο γέννησης του Λεόντος Τολστόι, και επεσήμανε ότι τέτοιες τοποθεσίες είναι «ζωογόνες πηγές νέων ιδεών, δύναμης και εμπιστοσύνης προς τη νέα γενιά, και διαφυλάσσουν την ιστορική μνήμη της Ρωσίας»

Το Μουσείο-Σπίτι του Λέοντα Τολστόι «Γιάσναϊα Παλιάνα» ιδρύθηκε το 1921. Η «Γιάσναϊα Παλιάνα» ήταν το οικογενειακό κτήμα του συγγραφέα, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Ο περιβάλλον χώρος του κτήματος, που έχει κήπους, πάρκα, λιμνούλες, αλλά και δένδρα στην δασική περιοχή που είχε φυτέψει ο ίδιος ο Τολστόι, όπως και όλα τα κτίρια που είχαν κτισθεί στα τέλη του 18ου αρχές του 19ου αιώνα, συντηρούνται ώστε να διατηρούν την αρχική ιστορική τους μορφή.

Πηγή: www.ria.ru