ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το φθινόπωρο στους κινηματογράφους η  ταινία κινούμενων σχεδίων “Χοφμανιάδα”
© Sputnik/
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το φθινόπωρο στους κινηματογράφους η ταινία κινούμενων σχεδίων “Χοφμανιάδα”

Η ρωσική ταινία κινούμενων σχεδίων μεγάλου μήκους «Χοφμανιάδα», τις εικόνες της οποίας δημιούργησε ο παγκοσμίου φήμης ζωγράφος και γλύπτης Μιχαήλ Σεμιάκιν, αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τα γυρίσματα της «Χοφμανιάδας» που ολοκληρώθηκαν, διήρκεσαν δώδεκα χρόνια. Σύμφωνα με τους διευθυντές της «Σαγιουζμουλτφιλμ», η ταινία αυτή δεν είναι τόσο εμπορική, όσο ταινία τέχνης (art house). Η ταινία θα παρουσιασθεί στα φεστιβάλ κινηματογράφου και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κινηματογραφόφιλου κοινού, αφού, μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε παρόμοιου είδους ταινία και, προφανώς, δεν θα υπάρξει στο προσεχές μέλλον, καθώς αποτελεί ένα ξεχωριστό έργο.

Ο σκηνοθέτης της «Σαγιουζμουλτφίλμ» Στανισλάβ Σακαλόφ και ο ζωγράφος Μιχαήλ Σεμιάκιν, ξεκίνησαν να κάνουν την ταινία, η οποία βασίζεται στα παραμύθια του Έρνστ Τεοντόρ Αμαντέους Χόφμαν, το 2001. Η ταινία θα αποτελείται από τρία μέρη, στα οποία παίζουν οι ήρωες των παραμυθιών το Χόφμαν, ο μικρός Τσάχες, ο άνθρωπος της άμμου, η πριγκίπισσα Μπραμπίλα, αλλά βασικός ήρωας του θα είναι ο ίδιος ο συγγραφέας.

Πηγή: www.ria.ru