ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περισσότερα από είκοσι έργα του Ραφαήλ εκτίθενται στο μουσείο Πούσκιν
© Sputnik/Vladimir Vyatkin
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα από είκοσι έργα του Ραφαήλ εκτίθενται στο μουσείο Πούσκιν

Περισσότεροι από είκοσι πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και τοιχογραφίες θα παρουσιαστούν στην έκθεση Ραφαήλ Σάντσιο, η οποία θα εγκαινιαστεί στο Κρατικό Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Πούσκιν στις 12 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η διευθύντρια του μουσείου Μαρίνα Λοσάκ.

«Ελπίζουμε ότι τα δέκα πιο σημαντικά έργα ζωγραφικής του Ραφαήλ, θα είναι στην έκθεση. Ελπίζουμε, επίσης, ότι, θα υπάρχουν εννέα τοιχογραφίες και ευελπιστούμε να υπάρξουν και δύο γλυπτά του », δήλωσε η κ. Λοσάκ.

Όπως επεσήμανε η επιμελήτρια της έκθεσης Βικτόρια Μάρκοβα, στην έκθεση θα εκτεθούν η «Αυτοπροσωπογραφία» έργο του 1506, το οποίο φυλάσσεται στην Πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας, οι γαμήλιες Προσωπογραφίες του Άνιολο Ντόνι της Μανταλένας Ντόνι. επίσης έργα του 1506 και η περίφημη Madonna della seggiola από την πινακοθήκη Παλάτσο Πίττι της Φλωρεντίας.

Η ίδια προσέθεσε ότι η έκθεση αυτή, αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός,καθώς παλαιότερα στην Ρωσία εκτίθονταν μόνο μερικά έργα του Ραφαήλ, όπως για παράδειγμα, η La Velata (Η γυναίκα με το πέπλο), και Η κυρία με τον μονόκερω.

Ο Ραφαήλ έχει βρει τον τύπο εναρμόνισης του ατόμου με τον εαυτό του, με τον εσωτερικό του κόσμο και τον κόσμο που τον περιβάλλει. Αυτό το μεγάλο μυστικό της αρμονίας με το υπάρχον βάθος και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης προσωπικότητας είναι στοιχεία εκπληκτικά», συμπλήρωσε η κ. Μάρκοβα.

Πηγή: www.ria.ru