ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Έκθεση για τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο της Μόσχας
© Sputnik/Alexander Vilf
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση για τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο της Μόσχας

Η έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών του προγράμματος "Ο δρόμος μου", θα ξεκινήσει σήμερα στο Μουσείο της Μόσχας και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο δήμος της Μόσχας.

Κορυφαία αρχαιολογικά ευρήματα στο κέντρο της Μόσχας
Κατά τη διάρκεια των δύο ετών εργασίας για το πρόγραμμα "Οδός μου" πάνω από χίλια αντικείμενα έχουν βρεθεί. Στη λεωφόρο Voznesensky Pereulok ανακαλύφθηκε θησαυρός 91 χάλκινων νομισμάτων του XVIII αιώνα, στην οδό Tverskaya βρέθηκε ένα υγρό παραχάραξης νομισμάτων XVII αιώνα —ένα εργαλείο με το οποίο έφτιαχναν σφραγίδες για την κοπή πλαστών νομισμάτων. 

"Η πρώτη έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος αποκατάστασης κεντρικών λεωφόρων, θα ξεκινήσει στο Μουσείο της Μόσχας στις 28 Ιουνίου. Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 30 αρχαιολογικά ευρήματα. Οι Μοσχοβίτες και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο για να δουν από κοντά τα ευρήματα, μέχρι τις 17 Ιουλίου" επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, μοναδικά εκθέματα είναι οι ταφόπετρες του XVII αιώνα, που βρέθηκαν κατά το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια εργασιών στην οδό Mytnaya.

Ανάμεσα στα κορυφαία ευρήματα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα απομεινάρια μιας ξύλινης γέφυρας του 17ου και 18ου αιώνα, ένα μικρό τμήμα των λευκών θεμελίων της οχύρωσης της θρυλικής Λευκής Πόλης (1586-1593) και θεμέλια της περίφραξης του κτιρίου του γυναικείου μοναστηριού της Ιεράς μονής (1654-1937), το οποίο βρισκόταν στις πύλες της Λευκής Πόλης.

Πηγή: www.ria.ru