ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Έκθεση έργων των Βαν Γκογκ και Μονέ, που φωτογραφήθηκαν με την χρήση ακτίνων Χ
© Sputnik/RIA Novosti. Eugene Odinokov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση έργων των Βαν Γκογκ και Μονέ, που φωτογραφήθηκαν με την χρήση ακτίνων Χ

Το Εθνικό Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Πούσκιν θα γιορτάσει την 120η επέτειο της πρώτης φωτογράφησης που έγινε με ακτίνες Χ (ακτινογραφία) και, από τις 8 Ιουλίου, θα παρουσιάσει του πίνακες των ζωγράφων Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Κλοντ Μονέ και Πωλ Σεζάν που φωτογραφήθηκαν με τον τρόπο αυτό, στο πολυκατάστημα, «Τσβετνόι».

«Το Μουσείο Πούσκιν από κοινού με το πολυκατάστημα «Τσβετνόι» θα παρουσιάσουν την έκθεση με τίτλο «Εντός της Τέχνης », που είναι αφιερωμένη στην 120η επέτειο από την πρώτη φωτογραφία (ακτινογραφία). Δέκα νέοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, προτείνουν στον επισκέπτη να δει από μια νέα οπτική γωνία του πίνακες γάλλων ζωγράφων που θεωρούνται αριστουργήματα της περιόδου του μετα-ιμπρεσιονισμού, από τη συλλογή του Μουσείου Πούσκιν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Έτσι, στην έκθεση θα παρουσιασθούν οι περίφημες φωτογραφίες πινάκων των μετα-ιμπρεσιονιστών ζωγράφων Βαν Γκογκ, Μονέ, Ρενουάρ, Σεζάν και πολλών άλλων που έγιναν με ακτίνες Χ. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έργα νέων καλλιτεχνών, που έχουν ως θέμα την αλληλεπίδραση της τέχνης και της σύγχρονης τεχνολογίας.

«Το συλλογικό αυτό έργο θέτει δύο στόχους: να αναδείξει τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών στον τομέα της τέχνης και να προσελκύσει νέους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο διάλογο με θέμα την αλληλεπίδραση της τέχνης και των τεχνολογικών καινοτομιών», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Γραφείο τύπου του Μουσείου.

Πηγή: www.ria.ru