ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
“Μαραθώνιος” παραστάσεων στη θερινή σεζόν του μπαλέτου
© Sputnik/Sergey Pyatakov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Μαραθώνιος” παραστάσεων στη θερινή σεζόν του μπαλέτου

Ξεκίνησε, την Τρίτη, στο ακαθημαϊκό θέατρο νέων Ρωσίας (РАМТ) η θερινή σεζόν μπαλέτου, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιασθούν παραστάσεις όπως «Λίμνη των Κύκνων», «Ωραία Κοιμωμένη» και «Καρυοθραύστης».

Ενας μοναδικός μαραθώνιος παραστάσεων μπαλέτου ξεκινά στα πολιτιστικά δρώμενα της Μόσχας:από τις 28 Ιουνίου έως τις 28 Αυγούστου 2016 στη Μόσχα στο ακαδημαϊκό θέατρο νέων Ρωσίας, για 16η φορά θα πραγματοποιηθεί η " Θερινή εποχή των μπαλέτων".

© Sputnik/Sergey Pyatakov

Κάθε μέρα, επί δύο μήνες στη σκηνή του РАМТа, θα παρουσιάζονται τα "μαργαριτάρια" της παγκόσμιας δραματουργίας του μπαλέτου. Μεταξύ αυτών, τρία μπαλέτα με μουσική του Τσαϊκόφσκι-" Η λίμνη των Κύκνων", (παραδοσιακά το έργο αυτό ανοίγει και κλείνει την "θερινή περίοδο των Μπαλέτων"), " η Ωραία Κοιμωμένη" και ο "Καρυοθραύστης", καθώς και η "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ, ο "Δον Κιχώτης", του Μινσκ, ο "Ρωμαίος και η Ιουλιέτα", και η "Σταχτοπούτα" του Προκόφιεφ.

© RIA Novosti/Sergey Pyatakov

Το 2016 στη σκηνή θα εμφανισθούν τέσσερα σχήματα μπαλέτου. Ανάμεσα σε αυτά οι λαμπεροί μοσχοβίτικοι θίασοι που επανειλλημένα έχουν συμμετάσχει στον θεσμό αυτό όπως: το Θέατρο κλασικής χορογραφίας μπαλέτου, το Θέατρο "Μπαλέτα Σμιρνόφ", καθώς και το "Κλασικό ρωσικό Μπαλέτο" της Οκσάνα Ουσατσιόβα. Οι περιοδείες των παραστάσεων της "Θερινής εποχής των Μπαλέτων" του 2016, αποτελούν ένα από τα καλύτερα ρωσικά σύνολα χορού  της Ρωσίας- πρόκειται για τις όπερες και τα μπαλλέτα του Μαρίνσκι Τεάτρ υπό τη διεύθυνση του τιμώμενου καλλιτέχνη της Ρωσίας, πρώην σολίστ του θεάτρου Μπολσόι και χορογράφου, Κονσταντίν Ιβάνοφ.

Πηγή: www.ria.ru