ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαδρομές στη Μάρπησσα 2016
© ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΜΑΡΠΗΣΣΑ”
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδρομές στη Μάρπησσα 2016

Το πολιτιστικό φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» πραγματοποιείται φέτος υπό τον τίτλο «Με προορισμό» στην Πάρο στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2016.

Οι Διαδρομές στη Μάρπησσα είναι ένα τριήμερο, βιωματικό, πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από ομάδα εθελοντών και πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στη Μάρπησσα της Πάρου. Το φεστιβάλ έχει ως κεντρική ιδέα τη δημιουργία διαδρομών και σημείων ενδιαφέροντος μέσα στον παραδοσιακό οικισμό, γύρω από θέματα αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, μουσικής, εικαστικών και περιβάλλοντος.

© ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΜΑΡΠΗΣΣΑ”

Είναι σχεδιασμένο πάνω στα χαρακτηριστικά και την κλίμακα του χωριού, αναδεικνύοντας με σεβασμό την ιδιαίτερη κυκλαδίτικη φυσιογνωμία αυτού του τόπου. Έχει στόχο τη βιωματική προσέγγιση των δραστηριοτήτων, ώστε ο καθένας να έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα.  Η συμμετοχή και η αλληλεπίδραση των κατοίκων, των επισκεπτών και των εθελοντών συνεργούν σε ένα ξεχωριστό, δημιουργικό αποτέλεσμα.

Με προορισμό τις "Διαδρομές στη Μάρπησσα", βάλτε στις αποσκευές σας την καλή σας διάθεση και περιηγηθείτε στους προτεινόμενους σταθμούς, επισκέψιμους χώρους και εκθέσεις, που πλαισιώνονται από διαλέξεις, συναυλίες, παιχνίδια και εργαστήρια.

Οι «Διαδρομές στη Μάρπησσα» είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EFFE 2015-2016.

Περισσότερες πληροφορίες: www.stimarpissa.gr