ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το 2020 τα εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Ερμιτάζ – Μόσχα»
© Sputnik/Alexei Danichev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 2020 τα εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Ερμιτάζ – Μόσχα»

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υπό την διεύθυνση του Μουσείου Ερμιτάζ, θα δημιουργηθεί στον χώρο του εργοστασίου ΖΙΛ στη Μόσχα και θα εγκαινιασθεί το 2020, δήλωσε στο Ria Novosti- στο περιθώριο του Φόρουμ Αστικής Ανάπτυξης που διεξάγεται στη ρωσική πρωτεύουσα- ο διευθύνων δύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας LRS Αντρέι Μαλτσάνοφ. Μέρος του έργου θα αναλάβει η εταιρεία LRS.

Η συμφωνία με το Ερμιτάζ για την δημιουργία του Μουσείου «Ερμιτάζ-Μόσχα» έχει, ήδη, υπογραφεί, επισήμανε ο κ. Μαλτσάνοφ.

«Το νέο μουσείο σχεδίασε ο γνωστός αρχιτέκτονας Ρασίντ Χάνι (Hani Rashid) και ένας από τους ιδρυτές του αρχιτεκτονικό γραφείο Asymptote στη Νέα Υόρκη», συμπλήρωσε ο Μαλτσάνοφ.

Το νέο μουσείο, η κατασκευή του οποίου θ' αρχίσει το 2017, με την προοπτική να εγκαινιασθεί το 2020, θα έχει μια επιφάνεια 13.000 τετραγωνικών μέτρων.

Στις αίθουσες του θα εκτίθενται έργα που θα προέρχονται από συλλογές του Ερμιτάζ, καθώς και έργα από συλλογές άλλων χωρών κατόπιν σχετικών συμφωνιών ανταλλαγής. Τον συντονισμό του έργου εκ μέρους του Ερμιτάζ θα έχει ο Ντμίτρι Οζερσκόφ, υπό την διεύθυνση του οποίου υλοποιείται το έργο «Ερμιτάζ 20/21».

Πηγή: www.ria.ru