ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιαννιώτικη Έκθεση αργυροχρυσοχοΐας στη Μόσχα
© Υπηρεσία τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρωσία
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιαννιώτικη Έκθεση αργυροχρυσοχοΐας στη Μόσχα

«Ασημένια έργα των Ιωαννίνων. Η Τέχνη μέσω των αιώνων» είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο συγκρότημα «Νέα Ιερουσαλήμ» που βρίσκεται στα περίχωρα της Μόσχας, από τις 15 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση θα συνδυάσει εκκλησιαστικά έργα που συνιστούν θησαυρούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και μοναδικά έργα αργυροχρυσοχοΐας από την πόλη των Ιωαννίνων.

Στη Μόσχα, θρησκευτικά κειμήλια και έργα της Γιαννιώτικης παραδοσιακής αργυροχρυσοχοΐας

Η έκθεση θα συνδυάσει την ιστορία και τις παραδόσεις στην τέχνη της δημιουργίας ασημένιων τεχνουργημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων, και θα παρουσιάσει σύγχρονα έργα των πιο ταλαντούχων αργυροχόων της ηπειρώτικης πόλης.

Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να δει μοναδικά και γνωστά χειροποίητα έργα από ασήμι και χρυσό, εκκλησιαστική είδη, κοσμήματα και όπλα.

Στην έκθεση —που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ιωαννίνων και τον Δήμο της πόλης, με τη υποστήριξη της περιφέρεια Ηπείρου- συμμετέχουν ιδρύματα και ιδιώτες που διέθεσαν εκθέματα από τις προσωπικές τους συλλογές. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο μουσειακό και εκθεσιακό συγκρότημα «Νέα Ιερουσαλήμ» που βρίσκεται στην περιφέρεια της Μόσχας.

Σε ξεχωριστή εκδήλωση που θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης στις 15 Ιουλίου, οι Αρχές των Ιωαννίνων θα παρουσιάσουν στους Ρώσους επισκέπτες την πόλη τους αλλά και την Ήπειρο ως τουριστικό προορισμό. Το 'παρών' θα δώσουν ο δήμαρχος των Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα τουρισμού και ποιότητας ζωής Νίκος Γκόλας, καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων, του εμπορικού επιμελητηρίου της πόλης και της Ένωσης Ξενοδόχων της περιφέρειας Ιωαννίνων.

© Υπηρεσία τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρωσία

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν για την περιοχή οι ρώσοι επιχειρηματίες, οι τουριστικοί πράκτορες, οι δημοσιογράφοι και οι ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες, ώστε να αναδειχθούν οι προοπτικές συνεργασίας και επίτευξης εμπορικών συμφωνιών.

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr