ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκκίνηση για τον 6ο Μύλο των Ξωτικών
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκκίνηση για τον 6ο Μύλο των Ξωτικών

Στον Δήμο Τρικκαίων άρχισαν οι προετοιμασίες για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα, τον Μύλο των Ξωτικών, διοργάνωση, η οποία, για έκτη συνεχή χρονιά, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, τους επόμενους μήνες.

Σήμερα δόθηκε η εκκίνηση, ώστε η δημιουργική ομάδα να προετοιμάσει τη μεγάλη γιορτή. Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, επισκέφθηκε την ομάδα στον χώρο του μύλου Ματσόπουλου, που, πλέον, αποτελεί τη μεγάλη πηγή έμπνευσης και το σημείο αναφοράς για τη γιορτή. Έτσι, φέτος, όπως ανακοινώθηκε, έχοντας ολοκληρωθεί οι εργασίες μετατροπής του μύλου σε βιομηχανικό μουσείο, τα Ξωτικά θα έχουν… πολλή δουλειά.

Η φετινή διοργάνωση συνδυάζει το μεγαλύτερο βιομηχανικό μουσείο αγροτικού χαρακτήρα στη χώρα, με το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο. Γι' αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τον δήμο, τα Ξωτικά αποφάσισαν να αποκαλύψουν ένα από τα μυστικά τους: Δημιουργείται ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται 150 χρόνια μορφών ενέργειας, όπως υδροκίνηση, ηλεκτροκίνηση, αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά.

Αυτό το πρόγραμμα, μαζί με τα παιχνίδια, τις πάμπολλες δωρεάν δράσεις για τα παιδιά, τον συνδυασμό μάθησης και χαράς, θα είναι μία από τις εκπλήξεις του φετινού Μύλου των Ξωτικών. Η αγαπημένη γιορτή ενός εκατομμύριου επισκεπτών κρύβει πολλά μυστικά… και μας καλεί να τα ανακαλύψουμε…, όπως τονίζει η δημοτική Αρχή.

Ήδη, στελέχη της e-trikala, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιώργο Κωτούλα, πραγματοποίησαν ταξίδια στο εξωτερικό για να είναι έτοιμα τα καλύτερα παιχνίδια. Έγιναν συζητήσεις για το κύριο θέμα του φετινού Μύλου και άρχισαν οι μελέτες για τις εκπλήξεις και τις νέες δράσεις. Δράσεις, που θα αναδεικνύουν και θα συνδυάζουν τον μύλο ως βιομηχανικό χώρο- μοναδικό στην Ελλάδα- με τον Μύλο ως… πεδίο δράσης των Ξωτικών! Και όλα αυτά, επειδή το χαμόγελο των παιδιών ήταν και παραμένει ο μοναδικός στόχος για τη διοργάνωση της χαράς, καταλήγει η δημοτική Αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ