ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Σάμου 2016
© Sputnik/Alexei Danichev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Σάμου 2016

Για δεύτερη συνεχή χρονιά στο όμορφο νησί της Σάμου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού «Samos Festival 2016», από τις 22 Ιουλίου έως τις 24 Ιουλίου 2016.

Μοναστηριακή και παραδοσιακή κουζίνα, παραγωγή και επιχειρηματικότητα, δημιουργία και εκπαίδευση, σύγχρονη τέχνη και λαϊκή παράδοση, αθλητισμός και εναλλακτικές δραστηριότητες, κλασσική και έντεχνη μουσική, νησιώτικα και ξένα ακούσματα, μοντέρνος και τοπικός χορός, εθελοντισμός και προσφορά, συναντώνται στο σταυροδρόμι του Samos Festival 2016.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μοχλό ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού, ανάδειξης της τοπικής παραγωγής, μέσω της προβολής, παρουσίασης και χρήσης σε συνταγές ευρέως φάσματος των μοναδικών και εξαιρετικών προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στο καταπράσινο τοπίο των Κατασκηνώσεων Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου, ο πολιτισμός απογειώνεται μέσα από ταξιδιάρικους ήχους και καλλιτεχνικές εικόνες, περιπλέκοντας το «παραμύθι» των χωρών.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ