ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με την παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας «Κοζάκοι», έπεσε η αυλαία του φεστιβάλ «Αστέρια των λευκών νυχτών»
© Sputnik/Olga Golovko
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με την παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας «Κοζάκοι», έπεσε η αυλαία του φεστιβάλ «Αστέρια των λευκών νυχτών»

Με την παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας του Λεονίντ Κλινιτσιέφ «Κοζάκοι», έπεσε την Κυριακή η αυλαία του 24ου Μουσικού Φεστιβάλ «Αστέρια τωνΛευκών Νυχτών»: στην αίθουσα συναυλιών του Θέατρου Μαρίινσκι την όπερα εκτέλεσαν σολίστες και χορωδία της Ακαδημίας των νέων λυρικών τραγουδιστών «Μαρίνκι», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας του Θεάτρου Ζάουρμπέε Γκουτκάεφ.

Η ιδέα της δημιουργίας της όπερας «Κοζάκοι», η οποία βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Λέοντος Τολστόι, ανήκει στην καλλιτεχνική διευθύντρια της Ακαδημίας Νέων Λυρικών Τραγουδιστών του Θεάτρου Μαρίινσκι, Λάρισα Γκεργκίεφ.

Στην εκτέλεση της όπερας έλαβαν μέρος οι: Γιάροσλαβ Πιετργιάνικ (Ολένιν), Μαρίγια Μπαγιάνικ (Μαριάνα), Βιτάλι Ντούντκιν (Λούκας), Ντινάρ Ντουζόεφ (παππούς Γιέροσκα), Γιούλια Σουλεϊμάνοβα (Ουστίνγια), Σότα Τσιμπίροφ (Βάνια), Ντένις Μπεγκάνσκι (Ηλία Βασίλιεβιτς), Ολγκα Μπαμπράφσκαγια (μαμά της Μαριάνας), Σάββα Χαστάεφ (Μπελέσκι).

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία του συνθέτη Κλινιτσιέφ με την Ακαδημία Νέων Λυρικών Τραγουδιστών. Το 2014 στην αίθουσα συναυλιών του Θεάτρου Μαρίινσκι ανέβηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα η όπερα «Μπέλα», εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Μιχαήλ Λέρμοντοφ «Ενας ήρωας της εποχής μας». Μέσα στο 2016 έκανε πρεμιέρα το μονόπρακτο του Κλινιτσιέφ «Αννα», αφιερωμένο στη μεγάλη Ρωσίδα ποιήτρια Αννα Αχμάτοβα.

Πηγή: www.ria.ru