ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «Μήδεια» ανεβαίνει στην παραλία των Διόσκουρων στο Σουχούμι
© Sputnik/Aleksandr Utkin
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Μήδεια» ανεβαίνει στην παραλία των Διόσκουρων στο Σουχούμι

Το μουσικό θέατρο Στανισλάφσκι και Νεμιρόβιτς — Ντάντσενκο θα ανεβάσει την παράσταση της όπερας του Λουίτζι Κερουμπίνι «Μήδεια», στο πλαίσιο του επετειακού φεστιβάλ «Η Χίλμπα Γκερζμάβα σας προσκαλεί…», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σουχούμι στις 3- 4 Αυγούστου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του θεάτρου, την οποία επικαλείται το Ria Novosti.

Η πρεμιέρα της παράστασης «Μήδεια», στην οποία πρωταγωνιστεί η Χίλμπα Γκερζμάβα, θα γίνει στην παραλιακή λεωφόρο των Διόσκουρων (στην επικράτεια του Οχυρού του Σουχούμι), στις 3 Αυγούστου.

Εφέτος το φεστιβάλ «Η Χίλμπα Γκερζμάβα σας προσκαλεί…», θα πραγματοποιηθεί υπό τον έναστρο ουρανό στο Σουχούμι, στην παραλιακή των Διόσκουρων. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αρχίζει με την παράσταση της όπερας «Μήδεια» του Κερουμπίνι, την οποία ανεβάζει το μουσικό θεάτρο Στανισλάφσκι και Νεμιρόβιτς- Ντάντσενκο. Αρχιτέκτονες της παράστασης είναι ο μουσικός διευθυντής Φέλιξ Κάρομποφ, ο σκηνοθέτης Αλεξάντρ Τιτέλ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βλαντίμιρ Αρεφγιεφ και ο διευθυντής χορογραφίας Στανισλάβ Λίκοφ.

Όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου του Θεάτρου, το έργο αυτό ανεβαίνει σπάνια, επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί τραγουδίστρια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που να είναι ταυτόχρονα και εξαιρετική αοιδός και αξιόλογη ηθοποιός, στοιχεία που συνδυάζει άριστα η Χίλμπα Γκερζμάβα. Τόσο η ίδια η τραγουδίστρια όσο και ο σκηνοθέτης Αλεξάντρ Τιτέλ έχουν τιμηθεί για το έργο τους με το Κρατικό Βραβείο «Χρυσή Μάσκα».

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, στις 4 Αυγούστου η Χίλμπα Γκερζμάβα θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Όπερα, Τζαζ, Μπλουζ» από κοινού με τον πιανίστα Ντανιήλ Κράμερ και το τρίο του.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με πρωτοβουλία της σολίστ του μουσικού θεάτρου Στανισλάφσκι και Νεμιρόβιτς —Ντάντσενκο Χίλμπα Γκιρζμαβα, επί δεκαπέντε χρόνια. Ξεκινώντας αρχικά από την Αμπχαζία, πατρίδα της σολίστ, πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου. Συναυλίες του φεστιβάλ έχουν διοργανωθεί στην αίθουσα Συναυλιών Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα, στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, στο Μουζίκφεράιν της Βιέννης και σ' άλλες παγκοσμίως γνωστές σκηνές.

Πηγή: www.ria.ru