ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη «Νέα Όπερα» της Μόσχας άνοιξε η αυλαία του καλοκαιρινού φεστιβάλ μπαλέτου
© Sputnik/Anna Klimenko
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη «Νέα Όπερα» της Μόσχας άνοιξε η αυλαία του καλοκαιρινού φεστιβάλ μπαλέτου

Στη σκηνή της «Νέας Οπερας» άνοιξε στις 2 Αυγούστου η αυλαία του παραδοσιακού καλοκαιρινού φεστιβάλ του κρατικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Κλασικού Μπαλέτου της Νατάλια Κασάτκινα και του Βλαντίμιρ Βασίλεφ. Το φεστιβάλ το οποίο είναι αφιερωμένο στην 50ή επέτειο της ομάδας, θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της επετείου του φεστιβάλ θεάτρου του κλασικού μπαλέτου των Καζάτκινα και Βασίλεφ, θα παρουσιασθούν οι πιό διάσημες και αγαπημένες παραγωγές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αριστουργήματα όπως η «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Λίμνη των Κύκνων» και «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι, «Ζιζέλ» του Αντάμ και «Σταχτοπούτα» του Προκόφιεφ.

«Μπορούμε να πούμε ότι η "Ζιζέλ" είναι το πιό αγαπημένο θέμα μπαλέτου όλων των εποχών. Διαθέτει εξαιρετική μουσική, υπέροχο λιμπρέτο και λαμπρή χορογραφία. Παρουσιάζουμε τη "Ζιζέλ" στη βερσιόν του Θεάτρου Μπαλσόι, η οποία είναι η πιο διάσημη παγκοσμίως. Η "Σταχτοπούτα" είναι σε δική μας διασκευή. Το 2016 έχει ανακηρυχθεί έτος Προκόφιεφ, έτσι αυτή την υπέροχη φιλοσοφική ιστορία για ένα κορίτσι το οποίο έγινε πριγκίπισσα σε πείσμα όλων, την αφιερώνουμε στην 125η επέτειο από την ημέρα γέννησης του συνθέτη», σύμφωνα με δηλώσεις της Καζάτκινα, που δημοσιεύει το γραφείο Τύπου του θεάτρου.

Σύμφωνα με την Καζάτκινα, η ομάδα μπαλέτου στη «Νέα Οπερα» έχει το δικό της κοινό το οποίο χειροκροτεί για πολλή ώρα τους καλλιτέχνες πάνω στηνσκηνή. «Η Νέα Οπερα έχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα και μια καταπληκτική ορχήστρα, με την οποία συνεργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Οι παραστάσεις έχουν μεγάλη επιτυχία και είναι πάντα sold out», σημειώνεται.

Πηγή: www.ria.ru