ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταξίδια στην «πόλη των ονείρων», τα βραβεία του φεστιβάλ «Ρωσική πεδιάδα-2016»
© Sputnik/Sergey Pyatakov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταξίδια στην «πόλη των ονείρων», τα βραβεία του φεστιβάλ «Ρωσική πεδιάδα-2016»

Το 5ο Διαπεριφερειακό φεστιβάλ Σλαβικής Τέχνης «Ρωσική Πεδιάδα», θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου στο διατηρητέο μουσείο «Τσαρίτσινο». Κεντρικό θέμα του επετειακού αυτού φεστιβάλ θα είναι η Μόσχα ως προστάτιδα της ρωσικής παράδοσης.

Ο ιστορικός στολίσκος του Μεγάλου Πέτρου   στο φεστιβάλ “Ρωσική πεδιάδα”
«Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στον χάρτη της Ρωσίας είναι η Μόσχα. Τα αξιοθέατα της, οι αναπτυγμένες υποδομές της, η ευκολία που προσφέρει στις μετακινήσεις, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν και τη ζήτηση που έχουν οι εκδρομές με προορισμό τη Μόσχα. Πέρυσι, την ρωσική πρωτεύουσα επισκέφθηκαν περισσότεροι από 17 εκατομμύρια τουρίστες, εκ των οποίων το 74% ήταν ρώσοι», υπογράμμισε, σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος του Τμήματος εθνικής πολιτικής, διαπεριφερειακών σχέσεων και τουρισμού του Δήμου της Μόσχας Βλαντίμιρ Τσέρνικοφ.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σ' έναν διαγωνισμό, ο νικητής του οποίου θα κερδίσει ένα ταξίδι με προορισμό την πόλη της αρεσκείας του. Όσοι συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να παρουσιάσουν τις δικές του πρωτότυπες φωτογραφίες, σ' έναν από τους ακόλουθους χώρους περίπτερα του φεστιβάλ «Οι πάγκοι της Ματριόσκας» «Η Οδός Λιάλιν», «η οδός Λούτσνικοφ», «η οδός των Κοζάκων», «η Κόκκινη Πλατεία»» «η Παλιάνκα» και «ο Παραποτάμιος Σταθμός». Στην συνέχεια θα πρέπει να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες με το χάσταγκ #едувгости (σ.σ.eduvgosti) στις ομάδες του φεστιβάλ που θα υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποδεικνύοντας την περιοχή της Ρωσίας, στην οποία θέλουν να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές με την οικογένεια τους. Το διαδραστικό περίπτερο που θα υπάρχει στο φεστιβάλ «Ταξίδι στη Ρωσία», θα βοηθήσει τους νικητές να επιλέξουν την διαδρομή του ταξιδίου τους.

Πυροτεχνήματα του 18ου αιώνα για το τέλος του Αυγούστου στη Μόσχα
Πέντε τυχεροί που θα δημοσιεύσουν τις πιο πρωτότυπες φωτογραφίες και θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα Like, θα κερδίσουν το ταξίδι για την πόλη των ονείρων τους. Τα βραβεία θα απονεμηθούν τον Σεπτέμβριο του 2016.

Φέτος, στην κύρια εορτή λαϊκής παράδοσης θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από 46 περιφέρειες. Οι εκπρόσωποι των ρωσικών πόλεων, θα μιλήσουν για τα αξιοθέατα, τις παραδόσεις, τις λαϊκές τέχνες, την τοπική μαγειρική και τα μέρη που είναι πιο δημοφιλή για τους επισκέπτες. Το φεστιβάλ βέβαια διεθνοποιείται καθώς δεν θα έχει μόνο ρώσους επισκέπτες, αλλά και επισκέπτες από την Λευκορωσία, Σερβία και Βουλγαρία.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα παρακολουθήσουν επιδείξεις τοξοβόλων και νεαρών ιππέων, θα κάνουν βαρκάδα, θα μάθουν παλιές τέχνες και θα απολαύσουν ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα.

Πηγή: mos.ru