ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
“Επιστροφή” του θεάτρου Μάλι στο ιστορικό του κτήριο
© Sputnik/Valeriy Melnikov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Επιστροφή” του θεάτρου Μάλι στο ιστορικό του κτήριο

Στις 3 Νοεμβρίου ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το ιστορικό κτήριο του θεάτρου Μάλι στην πλατεία Τεατράλναγια, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναστήλωσής του. Την ανακοίνωση έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου- ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες την περίοδο της πρώην ΕΣΣΔ- Γιούρι Σολόμιν στη διάρκεια της τακτικής συνέλευσης του θιάσου.

Ο υφυπουργός πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντρ Ζουράβσκι, που παρέστη στη συνέλευση, αφού συνεχάρη τα μέλη του θιάσου με αφορμή την έναρξη της σεζόν, υπογράμμισε ότι το κτήριο της πλατείας Τεατράλναγια θα παραδοθεί με την ολοκλήρωση της αναστήλωσης στις 3 Νοεμβρίου.

"Στην 261η σεζόν της λειτουργίας του, το θέατρο Μάλι εγκαινιάζει μία νέα σελίδα της ιστορίας του. Το κτήριο θα ανοίξει τις πύλες του στις αρχές Νοεμβρίου, την παραμονή της Ημέρας Εθνικής ενότητας", δήλωσε ο υφυπουργός πολιτισμού.

Η νέα σεζόν αρχίζει για το θέατρο την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιούρι Σολόμιν, φέτος πρόκειται να ανεβούν στην σκηνή πέντε νέες παραστάσεις.

Η πρεμιέρα του "Βασιλιά Ληρ" του Σαίξπηρ προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ο "Υπηρέτης δύο αφεντάδων" του Κάρλο Γκολντόνι, σε σκηνοθεσία του ιταλού Στέφανο ντε Λούκα.

"Ο Ισραηλινός σκηνοθέτης Ίλαν Ρόνεν θα ανεβάσει και αυτός ένα έργο. Εγώ θα ανεβάσω τα "Παντρολογήματα" του Γκόγκολ. Σε κάθε σεζόν περιλαμβάνουμε πάντα ένα έργο του Οστρόβσκι. Φέτος θα ανεβάσουμε το "Ταλέντα και θαυμαστές", δήλωσε ο κ. Σολόμιν.

Πηγή: www.ria.ru