ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Ρωσία θα γιορτάσει το 2021 τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ντοστογιέφσκι
© Sputnik/Ruslan Krivobok
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ρωσία θα γιορτάσει το 2021 τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ντοστογιέφσκι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τον εορτασμό —το 2021-της 200ης επετείου από την γέννηση του Ρώσου συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη συμβολή του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι στον ρωσικό και παγκόσμιο πολιτισμό και δεδομένου ότι το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννηση του, αποφασίζω να αποδεχθώ την πρόταση της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τον εορτασμό το 2021 της 200ης επετείου από την ημέρα γέννησης του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι», αναφέρεται στο κείμενο του διατάγματος.

Επιπλέον, η ρωσική κυβέρνηση αναλαμβάνει την σύσταση οργανωτικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με την προετοιμασία των επετειακών εκδηλώσεων και επίσης θα εκπονήσει και θα εγκρίνει το πρόγραμμα προετοιμασίας των βασικών εκδηλώσεων.

«Στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανατίθεται η σύσταση οργανωτικής επιτροπής που θα αναλάβει την προετοιμασία και την διεξαγωγή των εορτασμών.Να εκπονήσει και να εγκρίνει το σχέδιο προετοιμασίας με τις βασικές εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν» αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα.

Πηγή: www.ria.ru