ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ «Ρωσική πεδιάδα» στο «Τσαρίτσινο»
© Sputnik/Mikhail Voskresenskiy
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ «Ρωσική πεδιάδα» στο «Τσαρίτσινο»

Η γιορτή λαϊκής παράδοσης πραγματοποιήθηκε για πέμπτη φορά στην πρωτεύουσα.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο μουσείο —έπαυλη «Τσαρίτσινο» πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ Σλαβικής Τέχνης «Ρωσική πεδιάδα». Στο φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα για πέμπτη φορά, συμμετείχαν λαϊκά συγκροτήματα από δεκάδες περιφέρεις της Ρωσίας, αλλά και από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Λευκορωσία.

Το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ ήταν η Μόσχα ως θεματοφύλακας της Ρωσικής παράδοσης. Γι' αυτό και όλοι οι χώροι του φεστιβάλ, έφεραν ονομασίες οδών και δρόμων της πόλης. 

Ταξίδια στην «πόλη των ονείρων», τα βραβεία του φεστιβάλ «Ρωσική πεδιάδα-2016»

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε εκπαιδευτικά σεμινάρια πολεμικών τεχνών και τοξοβολίας, καθώς και εμφανίσεις χορωδιών και ορχηστρών. Ο κύριος διευθυντής ορχήστρας ήταν ο λαϊκός καλλιτέχνης της Ρωσίας Πάβελ Αβσιάνικοφ. Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ «Ρωσική πεδιάδα» ήταν ο μουσικός και ιδρυτής του συγκροτήματος «Βαπ μπάνκ» Αλεξάντρ Φ. Σκλιάρ. Στο φεστιβάλ πραγματοποίησαν εμφανίσεις η Τουρκική χορωδία, η Χορωδία τη Μονής της Υπαπαντής της Μόσχας, η Χορωδία Κοζάκων του Κουμπάν και ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς με την ορχήστρα του.

Πολλοί από τους επισκέπτες του φεστιβάλ απόλαυσαν τις βαρκάδες με παλαιορωσικές λέμβους. Περίπου 30 τέτοια σκάφη, απομιμήσεις των παλαιορωσικών λέμβων και πλοιαρίων, μετέφεραν τους Μοσχοβίτες από την μία όχθη της λίμνης του Άνω Τσαρίτσινι στην άλλη. Την πλοήγηση των σκαφών είχαν αναλάβει ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες από ναυτικές λέσχες και λέσχες στρατιωτικής ιστορίας, οι οποίοι φορούσαν στολές της εποχής. Επίσης, συμμετείχαν και στην ανακατασκευή των πλοιαρίων.

© Sputnik/Mikhail Voskresenskiy

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είχαν προβλέψει και ένα ιδιαίτερο εστιατόριο για τους επισκέπτες, στη σκηνή «Η μεγάλη ακρόσκα». Στη διάρκεια του φεστιβάλ παρασκευάστηκε η σούπα ακρόσκα με 1300 λίτρα αυθεντικού κβάς βιάτσκι. Οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν τέσσερα είδη ακρόσκας: ακρόσκα με ψωμί, ακρόσκα σπιτική, ακρόσκα του εμπόρου και ακρόσκα των Ουραλίων.

Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ ολοκληρώθηκε μ' ένα φαντασμαγορικό σόου φωτός με ιστορικό περιεχόμενο. Οι Μοσχοβίτες είχαν την ευκαιρία να δούν τις φωτιές που άναβαν στις γιορτές την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ εξετάζουν το ενδεχόμενο το φεστιβάλ να διοργανώνεται κάθε χρόνο, παρότι η διοργάνωση του συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια που έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πηγή: mos.ru