ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αποκαθίστανται οι ταινίες «Πόλεμος και Ειρήνη» και «Απελευθέρωση» από την Μόσφιλμ
© Sputnik/
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποκαθίστανται οι ταινίες «Πόλεμος και Ειρήνη» και «Απελευθέρωση» από την Μόσφιλμ

Οι ειδικοί της κινηματογραφικής εταιρείας Μοσφιλμ προχωρούν στην αποκατάσταση ταινιών όπως ο «Πόλεμος και Ειρήνη» του Σεργκέι Μπονταρτσούκ και η «Απελευθέρωση» του Γιούρι Όζεροφ, ανακοίνωσε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο αντικαταστάτης του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας, Ίγκορ Μπογκντασάροβ.

"Παράγουμε πάντα διάφορες ταινίες, τώρα ασχολούμαστε με δύο μεγάλα έργα: το «Πόλεμος και Ειρήνη» και την «Απελευθέρωση». Και οι δύο ταινίες είναι γυρισμένες σε φιλμ των 70 mm", εξήγησε ο κ. Μπογκντασάροβ, προσθέτοντας ότι, πρόσφατα οι ειδικοί ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους πάνω στις ταινίες «Ένα συνηθισμένο θαύμα» του Μαρκ Ζαχάροφ, την «Άσσα» του Σεργκέι Σολοβιόφ, τον «Φθινοπωρινό Μαραθώνιο» του Γκεόργκι Ντανέλια και τον «Θείο Βάνια» του Αντρέι Κοντσαλόφσκι.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Καρέν Σαχναζάροβ υπογράμμισε πως η αποκατάσταση είναι μία περίπλοκη διαδικασία, που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και ειδικές αποφάσεις σε τεχνικό επίπεδο. Μέχρι στιγμής, οι ειδικοί της εταιρίας αποκατέστησαν γύρω στις 70 ταινίες.

«Είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια τυποποιημένη γραμμή παραγωγής. Στην ψηφιοποίηση αυτό είναι δυνατό, όμως η αποκατάσταση είναι περίπλοκη. Αν δεν το κάνουμε, οι ταινίες αναπόφευκτα θα χαθούν» δήλωσε ο κ. Σαχναζάροβ.

Τον «Πόλεμο και Ειρήνη» — εξήγησε- χρειάστηκε κατά κυριολεξία να τον σώσουμε, διότι στη Ρωσία δεν είχαν απομείνει τα αρνητικά της ταινίας αυτής και τα αντίτυπα των αρνητικών που παράχθηκαν με εκτύπωση από τα θετικά φιλμ, τα οποία βρήκαμε πριν από επτά χρόνια, ήταν σε άθλια κατάσταση. Τώρα οι ειδικοί προβαίνουν σε εκτεταμένη αποκατάσταση.

Πηγή: www.ria.ru