ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τον Σεπτέμβριο εγκαινιάζεται το video channel του Θεάτρου Μπολσόι
© Sputnik/Vladimir Vyatkin
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Σεπτέμβριο εγκαινιάζεται το video channel του Θεάτρου Μπολσόι

Το Θέατρο Μπολσόι ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το δικό του video channel, το οποίο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει κανονικά εντός του Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Θεάτρου.

Το κανάλι θα αποτελέσει μοναδική πηγή, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα να βλέπει κανείς τις αποκλειστικές μεταδόσεις του Θεάτρου Μπολσόι, πρεμιέρες, μεταδόσεις φεστιβάλ, ιστορικές παραστάσεις και διάσημους ερμηνευτές. Στην δημιουργία του καναλιού συμμετείχαν από κοινού οι εταιρείες ВСС και του Θεάτρου Μπολσόι.

«Το έργο αυτό είναι μοναδικό καθώς δεν υπήρξε ποτέ στην Ρωσία κάτι παρόμοιο.Οι βιντεοταινίες για το Θέατρο Μπολσόι ήταν το πρώτο έργο στον τομέα της διαδραστικής τηλεόρασης, που υλοποιήθηκε για να εξυπηρετεί τα πνευματικά ιδρύματα της χώρας», δηλώνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ВСС Ίγκορ Νικηφόροφ.

Το Θέατρο Μπολσόι διευρύνει διαρκώς το κοινό του, περιοδεύοντας συχνά στη Ρωσία και στο εξωτερικό, διοργανώνοντας απευθείας μεταδόσεις των παραστάσεων μπαλέτου σε περισσότερες από χίλιες κινηματογραφικές αίθουσες σ' όλο τον κόσμο και αναρτώντας σχετικές βιντεοταινίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το Θέατρο Μπολσόι, βλέποντας την ανταπόκριση που έχουν αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του video channel», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του

Για την ίδρυση του καναλιού χρησιμοποιήθηκε ένα μοναδικό πρόγραμμα της εταιρείας ВСС και συγκεκριμένα η πλατφόρμα MEDIASTAGE που διαθέτει μια πλούσια συλλογή σύγχρονων διαδραστικών mediaservises, που παρέχουν στους χρήστες την καλύτερη δυνατότητα για να δουν και μόνοι τους το περιεχόμενο του καταλόγου.

Ο κατάλογος του καναλιού έχει 12 θεματικές ενότητες, με παραστάσεις και βιντεοταινίες. Οι ενότητες περιλαμβάνουν, πρεμιέρες της σεζόν, μπαλέτα, όπερες, συναυλίες, συνεντεύξεις, εμφανίσεις στην σκηνή του Θεάτρου Μπαλσόι, Διεθνείς ημέρες μπαλέτου και όπερας. Οι υπηρεσίες βίντεο είναι διαθέσιμες σε δύο γλώσσες, ρωσικά και αγγλικά. Μελλοντικά θα είναι διαθέσιμα και στα ιταλικά και ιαπωνικά. Αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα του Θεάτρου Μπαλσόι media.bolshoi.ru είναι διαθέσιμα τα σχετικά κείμενα.     

Πηγή: www.ria.ru