ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
2ο Φεστιβάλ Via Egnatia
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

2ο Φεστιβάλ Via Egnatia

Στην Αλεξανδρούπολη περνάει στις 3-4 Σεπτεμβρίου η σκυτάλη των εκδηλώσεων του 2ουΦεστιβάλ της Via Egnatia, της διοργάνωσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ), που στόχο έχει την ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής της αρχαίας και της σύγχρονης Εγνατίας Οδού.

Ως ένα φεστιβάλ πολιτισμού και αθλητισμού, που κινείται στις ράγες της σημαντικής γεωπολιτικής θέσης που έχει η περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία διασχίζεται από τη Via Egnatia, τον οδικό άξονα που συνέδεε τη Ρώμη με την Κωνσταντινούπολη, περιγράφει το ομώνυμο Φεστιβάλ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. «Σήμερα εμείς στη σύγχρονη Εγνατία οδό, στην παράλληλη της Via Egnatia, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία του παρελθόντος με εκδηλώσεις που ενώνουν τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) της ΠΑΜΘ, μέσα από ένα πλέγμα σημαντικών εκδηλώσεων οι οποίες λαμβάνουν χώρα από τα μέσα του Αυγούστου» τόνισε.

Όσον αφορά τις προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη, σε αυτές συμπεριλαμβάνεται ένα ιδιαίτερο κυνήγι του θησαυρού που έχει σχεδιάσει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης για μικρούς και μεγάλους. Μέσω πολλών γρίφων και εκπλήξεων οι συμμετέχοντες θα οδηγηθούν σε εννέα μνημονικούς τόπους της πόλης, αναζητώντας τον θησαυρό που δεν είναι άλλος «από τη γνώση της διαχρονικής αξίας της Via Egnatia, και της γεωπολιτικής σημασίας της περιοχής, πως συνδέεται αυτός ο τόπος, ο ενδιάμεσος χώρος της ανατολής και της δύσης, η Θράκη και ειδικά η Αλεξανδρούπολη» διευκρινίζει η ιδρύτρια και πρόεδρος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, Αγγέλα Γιαννακίδου.

Λ. Παπαδημητρίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ