ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ρωσικές ταινίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου
© Sputnik/Ekaterina Chesnokova
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρωσικές ταινίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

Αρκετές ρωσικές ταινίες μεταξύ των οποίων «Ο μαθητής» του Κιρίλλ Σερεμπριάνικοφ και «η Ζωολογία» του Ιβάν Τβερντόφσκι, θα εκπροσωπηθούν στο επετειακό 60ο φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα από τις 5 έως τις 16 Οκτωβρίου 2016.

Το Φεστιβάλ (BFI London Film Festival) διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1957 και θεωρείται ένα από τα πλέον σημαντικά κινηματογραφικά γεγονότα  της Μεγάλης Βρετανίας. Φέτος στο φεστιβάλ θα εκπροσωπηθούν 245 ταινίες από 74 χώρες, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Οι ταινίες που θα εκπροσωπηθούν, θα προβληθούν σε 15 κινηματογραφικές αίθουσες. 

Η ταινία «Ο μαθητής» του Κιρίλλ  Σερεμπριάνικοφ, που είναι μια φετινή ταινία, ήδη βραβεύθηκε με το βραβείο Φρανσουά Σαλέ στο 69ο φεστιβάλ των Καννών, ενώ πήρε και το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ "Kinotavr" που διεξάγεται στη Ρωσία.

Η δραματική ταινία «Η Ζωολογία» του Ιβάν Τβερντόφσκι, που είναι, επίσης, μια ταινία του 2016, στο φεστιβάλ κινηματογράφου «Kinotavr» πήρε το βραβείο της ιστορικών και κριτικών κινηματογράφου "Σλον" (ελέφαντας).

Στο Λονδίνο θα εκπροσωπηθούν, το ντοκιμαντέρ  του Στήβεν Κάντορ "Ταντσόρ" (Χορευτής) που αναφέρεται στον χορευτή Σεργκέι Παλούνιν. Το ντοκιμαντέρ είναι  κοινή  ρωσο- αμερικάνικη-βρετανική παραγωγή.

Επίσης, στο φεστιβάλ του Λονδίνου θα εκπροσωπηθούν οι ταινίες κινούμενων σχεδίων «Μαρόσκα»(Βατόμουρο) και «Ο Ιπποπόταμος και η κομπόστα», καθώς και η ρωσο-βρετανική ταινία μικρού μήκους  «Η πόλις ήρωας».

Πηγή: www.ria.ru