ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικονική ξενάγηση στο Μουσείο Πούσκιν
© Sputnik/Vladimir Astapkovich
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εικονική ξενάγηση στο Μουσείο Πούσκιν

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν όλες τις εκθέσεις που φιλοξενεί το Κρατικό Μουσείο ΚαλώνΤεχνών Πούσκιν, δίχως να χρειαστεί να απομακρυνθούν από το σπίτι τους, θα έχουν όσοι το επιθυμούν. Πώς; Μέσω της εικονικής ξενάγησης που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Μουσείου, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής Βλαντίμιρ Οπρεντέλενοβ.

"Μπορούμε να κάνουμε "βουτιά" στο εικονικό μουσείο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας — ηχογραφημένες ξεναγήσεις μαζί με εικονικές- καθώς έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε χρήστες της εικονικής πραγματικότητας", επισήμανε.

Όσοι επιλέξουν την εικονική περιήγηση θα "περπατήσουν" σε όλα τα δωμάτια και θα ενημερωθούν για όλα τα εκθέματα, ακούγοντας τις ηχογραφημένες ξεναγήσεις. Επίσης, οι επισκέπτες που επιλέγουν την εικονική ξενάγηση θα βλέπουν και την πρόσοψη του κυρίως κτηρίου του Μουσείου.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Μουσείου, το αποτέλεσμα αυτής της εικονικής ξενάγησης είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Κι αυτό διότι, οι "επισκέπτες" θα έχουν μια ολοκληρωμένη ξενάγηση στη διάρκεια της οποίας θα δουν όλες τις αίθουσες και τα εκθέματα του μουσείου. Σύντομα δε, η εικονική ξενάγηση θα είναι διαθέσιμη σε πολλές ξένες γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η κινεζική.

Επίσης, το project περιλαμβάνει και την υλοποίηση άλλων δράσεων μεταξύ των οποίων η παρουσίαση του Μουσείου από διάφορες οπτικές γωνίες. Σταδιακά, εξήγησαν οι υπεύθυνοι, θα εντάσσονται — στην εικονική ξενάγηση — σημεία από τα οποία το Μουσείο είναι ορατό. Μ' αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν το Μουσείο από πολλές οπτικές γωνίες, όπως για παράδειγμα από το Ναό του Χριστού Σωτήρος.

Για την καλύτερη επιτυχία του "εγχειρήματος", το Μουσείο θα πωλεί — σύντομα — ειδικά γυαλιά, μέσα στα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να εισάγουν τα smartphones τους και να τα μετατρέπουν σε γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και να "εξερευνούν" τις αίθουσες του μουσείου.

Πηγή: www.ria.ru