ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε 33 “γωνιές”, το φεστιβάλ «Ο Κινηματογράφος της Μόσχας»
© Sputnik/Vitaliy Belousov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε 33 “γωνιές”, το φεστιβάλ «Ο Κινηματογράφος της Μόσχας»

Το φεστιβάλ «Ο Κινηματογράφος της Μόσχας» θα πραγματοποιηθεί σε 33 σημεία της πρωτεύουσας, όπως  δήλωσε στη συνεδρίαση του προεδρείου της κυβέρνησης της Μόσχας, ο επικεφαλής του Τμήματος εμπορίου και υπηρεσιών του Δήμου Αλεξέι Νεμεριούκ.

«Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Παραδοσιακά, το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε 33 σημεία, δηλαδή σε 23 σημεία του Κέντρου και σε 10 σε διάφορες συνοικίες» επισήμανε ο Νεμεριούκ.  

Ο κ. Νεμεριούκ τόνισε ότι το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης του φθινοπωρινού κύκλου «Οι Εποχές της Μόσχας». Η διακόσμηση στους χώρους του φεστιβάλ θα εμπλουτισθεί με νέα θεματικά στοιχεία, όπως είναι οι αψίδες των πανηγυριών και οι αφίσες ταινιών. Προγραμματίζεται να διοργανωθούν περισσότερα από 900 εκπαιδευτικά σεμινάρια και να λειτουργήσουν 216 εμπορικά σημεία πώλησης.

Ένας από τους ενεργούς χώρους του φεστιβάλ εκείνες τις μέρες, θα είναι το σημείο με την ονομασία «Γυρίζουμε ταινία» που θα βρίσκεται στην οδό Αχότνι ριάντ, στον οποίο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να συμμετάσχει σε πραγματικά γυρίσματα», προσέθεσε ο κ. Νεμεριούκ.

Πηγή:  www.ria.ru