ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Ερμιτάζ στην τριάδα των κορυφαίων μουσείων στον κόσμο
© Sputnik/Alexei Danichev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ερμιτάζ στην τριάδα των κορυφαίων μουσείων στον κόσμο

Το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ βρίσκεται στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα καλύτερα μουσεία κόσμου, για το 2016, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε ο ταξιδιωτικός οδηγός TripAdvisor.

Την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατέλαβε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Νέα Υόρκη) και τη δεύτερη το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τα: Μουσείο d'Orsay (τέταρτη θέση Παρίσι, Γαλλία), Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Μεξικό (πέμπτη θέση) Μνημείο 11ης Σεπτεμβρίου, Νέα Υόρκη (έκτη θέση),Μουσείο Πράντο, Μαδρίτη, Ισπανία (έβδομη θέση), Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (όγδοη θέση), Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα (ένατη θέση) και Μουσείο ‘'Βάσα', Στοκχόλμη, Σουηδία (δέκατη θέση).

Σε ξεχωριστή λίστα που αναφέρεται στα διεθνώς αναγνωρισμένα ρωσικά μουσεία,πέραν του Ερμιτάζ, βρέθηκαν η Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ και το διατηρητέο Μουσείο Τσαρίτσινο.

Η λίστα κατάταξης «Traveler's Choice» του TripAdvisor διαμορφώνεται με βάση έναν ειδικό αλγόριθμο, που λαμβάνει υπ όψιν του τα σχόλια που γράφουν οι ταξιδιώτες στην ιστοσελίδα του TripAdvisor.

Πηγή: www.ria.ru