ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Έκθεση έργων ρωσικής βυζαντινής τέχνης του Δ. Ταλαγάνη
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση έργων ρωσικής βυζαντινής τέχνης του Δ. Ταλαγάνη

του ανταποκριτή μας Δημήτρη Μανιατάκου

Έκθεση του εικαστικού Δημήτρη Ταλαγάνη με τίτλο «Ελλάδα-Ρωσία-Ορθοδοξία», θα φιλοξενήσει η αίθουσα τέχνης «Κούρος» στην Τρίπολη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 195 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από εικόνες ρωσικής βυζαντινής τέχνης και είναι αφιερωμένη στο έτος Ελλάδας — Ρωσίας.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Δημήτρης Ταλαγάνης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι η έκθεση αυτή είναι συνέχεια της έκθεσης «Ελλήνων Αναστάσεως» και είναι μια προτροπή για την αφύπνιση των ράθυμων συνειδήσεων και ειδικά της νεολαίας.

Ο κ. Ταλαγάνης πρόσθεσε ότι το 2017 η έκθεση θα ταξιδέψει στη Ρωσία, τόσο στην Μόσχα, όσο και στην Αγία Πετρούπολη και είναι μία χειρονομία φιλίας προς το Ρωσικό λαό.

Μετά την Ρωσία η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Σικάγο των ΗΠΑ και στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Επίσης ο Αρκάς καλλιτέχνης επεσήμανε πως με άξονα το 2021, για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, θα πρέπει να προσδιορίσουμε τους άξονες της παλιγγενεσίας για τους επόμενους αιώνες και η Τριπολιτσά πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο, όπως είπε.

Την έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου, θα εγκαινιάσει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ