ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Νίκολας Γκέιτζ  θα ήθελε να διαβάσει Ντοστογιέφσκι στο πρωτότυπο
© Sputnik/Ekaterina Chesnokova
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Νίκολας Γκέιτζ θα ήθελε να διαβάσει Ντοστογιέφσκι στο πρωτότυπο

Ο Νίκολας Γκέιτζ  που έχει τιμηθεί με το βραβείο «Όσκαρ», δήλωσε ότι του αρέσει το ρωσικό μπαλέτο και η ρωσική λογοτεχνία, παρότι συνειδητοποιεί  ότι τα έργα του Ντοστογιέφσκι χάνουν στην μετάφραση «την ποίηση των λέξεων».

«Με έχει γοητεύσει το ρωσικό μπαλέτο, μου αρέσει πολύ η εξαίσια λογοτεχνία σας. Μου αρέσει ο Ντοστογιέφσκι, ιδιαίτερα «οι Αδερφοί Καραμάζοφ», όμως αντιλαμβάνομαι ότι τον διαβάζω σε μετάφραση. Θα ήθελα πραγματικά να μάθω τι εννοούσε ο Ντοστογιέφσκι, να ''διεισδύσω'' στην ποίηση των λέξεων του» δήλωσε ο Γκέιτζ στην συνέντευξη τύπου που έδωσε, στη Μόσχα.    

Ο Νίκολας Γκέιτζ, βρέθηκε στη Μόσχα για να εκπροσωπήσει την ταινία του Μάριο Βαν Πίμπλζ  «Το θωρηκτό» στην οποία παίζει τον κύριο ρόλο. Ο Γκέιτζ επισκέπτεται για πρώτη φορά  τη Ρωσία αλλά θα ήθελε να ξανάρθει. Μετά την συνέντευξη τύπου, ο χολιγουντιανός ηθοποιός εξέφρασε την πρόθεση να επισκεφτεί την  εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στην Κόκκινη Πλατεία.      

 Η ταινία «Το θωρηκτό»  αναφέρεται σε  γεγονότα του 1945. Έως το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου απομένουν ελάχιστες εβδομάδες. Το αμερικανικό θωρηκτό «Ινδιανάπολις», μεταφέρει στην αμερικανική στρατιωτική βάση στη νήσο Τινιάν μια πυρηνική κεφαλή.  Στον δρόμο της επιστροφής, το θωρηκτό επλήγη από ιαπωνική  τορπίλη και βυθίστηκε, ενώ το πλήρωμα του επιβίωσε στην ανοιχτή θάλασσα τέσσερις μέρες. Η ταινία άρχισε  να προβάλλεται στους ρωσικούς κινηματογράφους στις 22 Σεπτεμβρίου. 

Πηγή: www.ria.ru