ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη Μόσχα, για πρώτη φορά, η Σύνοδος World Culture Cities Forum
© Sputnik/Maksim Blinov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Μόσχα, για πρώτη φορά, η Σύνοδος World Culture Cities Forum

Η Σύνοδος Κορυφής του Πολιτιστικού Φόρουμ των πόλεων του κόσμου θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα από τις 5 έως και τις 7 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων από 33 μεγαλουπόλεις.

Η συγκεκριμένη Σύνοδος Κορυφής ιδρύθηκε το 2012 με πρωτοβουλία του δημάρχου του Λονδίνου, που ήθελε να είναι κάτι ανάλογο με την «Ομάδας των Είκοσι» (G20) στον τομέα του πολιτισμού. Κύριο θέμα του φόρουμ θα είναι ο ρόλος του πολιτισμού στην επιτυχία των σύγχρονων πόλεων και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών στις μεγαλουπόλεις.

Η Συμφωνία για τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής του Πολιτιστικού Φόρουμ των πόλεων του κόσμου στην Μόσχα, υπεγράφη επισήμως στις 17 Μαΐου στο Λονδίνο. Οι προηγούμενες σύνοδοι κορυφής είχαν πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, το Άμστερνταμ και το Λονδίνο, που ήταν δύο φορές πόλη οικοδεσπότης.

Οι χώροι στους οποίους θα διεξαχθεί το φόρουμ επιλέγησαν από την Διεθνή Οργανωτική Επιτροπή. Οι συνεδρίες και συζητήσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα στο Παλάτι του Πατριάρχη στο Κρεμλίνο, το Μουσείο Τέχνης Πολυμέσων, στη Έκθεση Οικονομικών Επιτευγμάτων VDNH, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Γκαράζ» και στο ηλεκτρονικό θέατρο "Στανισλάβσκι».

Για πρώτη φορά, από ιδρύσεως του φόρουμ, στις 7, Οκτώβρη, στο πολιτιστικό κέντρο ΖΙΛ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση.

Εκτός από το κύριο θέμα, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν πώς τα φεστιβάλ και τα πολιτιστικά κέντρα, συμβάλλουν στο να αναπτυχθεί η οικονομία των πόλεων, όπως και αν οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να δημιουργήσουν τις πόλεις του μέλλοντος, διασφαλίζοντας την ευρεία συμμετοχή των πολιτών.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου της Μόσχας Αλέξανδρος Κιμπόφσκι δήλωσε ότι η επιλογή της Μόσχας ως τόπος διεξαγωγής της συνόδου κορυφής είναι η αναγνώριση των αποτελεσμάτων που πέτυχε η πρωτεύουσα τα τελευταία αυτά χρόνια «στον τομέα της ανάπτυξης του αστικού περιβάλλοντος μέσω του πολιτισμού».

Το Πολιτιστικό φόρουμ των πόλεων του κόσμου (World Culture Cities Forum) ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου του Λονδίνου. Στο φόρουμ συμμετέχουν οι πόλεις Άμστερνταμ, Όστιν(Austin), Μπογκοτά, Βρυξέλλες, Μπουένος Άιρες, Ντουμπάι, Εδιμβούργο, Αμβούργο, Χονγκ Κονγκ, Κωνσταντινούπολη, Λάγος, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Μαδρίτη, Μελβούρνη, Μόντρεαλ, Μόσχα, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη, Ρίο ντε Τζανέιρο, Σαν Φρανσίσκο, Σεούλ, Σαγκάη, Σενζέν, Σιγκαπούρη, Στοκχόλμη, Σίδνεϊ, Ταϊπέι, Τόκιο, Τορόντο, Βιέννη και Βαρσοβία.

Πηγή: www.ria.ru