ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης
© Sputnik/ Iliya Pitalev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης

Ξεχωριστά βράδια για τους φίλους του καλού σινεμά δίνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

Ό,τι αξέχαστο, πρωτοποριακό, βραβευμένο από το χώρο του κινηματογράφου φέρνει για ακόμα μια χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης (Thessaloniki International Short Film Festival) υπό την καθοδήγηση του ακούραστου οραματιστή του Γιάννη Ζαχόπουλου.

Οι προβολές θα γίνονται στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) από σήμερα 17 Οκτωβρίου έως τις 22 του μηνός στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, με μία 3ωρη προβολή στις 5μμ και μία 3ωρη βραδινή στις 8:30 στην βραδινή τού Σαββάτου, κλείνοντας μια δεκαετία, το TiSFF παρουσιάζει μια σημαντική λογοτεχνική-κινηματογραφική ρετροσπεκτίβα με τις 10 ταινίες του συγγραφέα/μεταφραστή/σκηνοθέτη Αχιλλέα Κυριακίδη.

Τήν κάθε ταινία θα προλογίσει o φιλόλογος Αριστοτέλης Σαίνης, και φυσικά θα ακολουθήσει μια ανοιχτή συζήτηση. Ένα ξεχωριστό βράδυ για τους φίλους του καλού σινεμά και της λογοτεχνίας της Θεσσαλονίκη και ένα μεγάλο μάθημα γιά την σκηνοθεσία, το σενάριο, τις ερμηνείες τών ηθοποιών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. σε συνεργασία με το THESS FEST και τα AZA cinema — club.

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης μας είναι τα μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ μ.μ. ταινιών πού με βάση την «επιλογή ταινιών και το πρόγραμμα του» έχει συμπεριληφθεί στα 44 καλύτερα φεστιβάλ μικρού μήκους του πλανήτη, εκ των οποίων τα 27 είναι ευρωπαϊκά όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν — Φεράν, κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ