ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Αιγαίο ταξιδεύει στην Μόσχα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Αιγαίο ταξιδεύει στην Μόσχα

Την εξέλιξη του Αιγαίου Πελάγους, στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και τις διεργασίες που διαμόρφωσαν το σημερινό ανάγλυφό του, παρουσιάζει — μέσα από σπάνια εκθέματα — η έκθεση "ΑΙΓΑΙΟΝ-Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους" που εγκαινιάστηκε, στη Μόσχα, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά και της περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου.

Η έκθεση οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, σε συνεργασία με το Πολυτεχνικό Μουσείο Μόσχας και φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο VDNKh της ρωσικής πρωτεύουσας μέχρι τις 10 Μαρτίου 2017.

 Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να "γνωρίσουν" το  Αιγαίο Πέλαγος μέσα από σύγχρονες διαδραστικές εφαρμογές, πλούσιο οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό.

Στα νησιά της Ελλάδας ακούγεται καθημερινά η γλώσσα του Πούσκιν χάρη στους Ρώσους τουρίστες που επιλέγουν το Αιγαίο για τις διακοπές τους, τόνισε — μεταξύ άλλων — ο κ. Φρυγανάς, στην προσφώνησή του, ενώ η κ. Καλογήρου υπογράμμισε την ετοιμότητα των τουριστικών φορέων της περιοχής του Βορείου Αιγαίου να παράσχουν υψηλής ποιότητας φιλοξενία στους ρώσους τουρίστες που θα επιλέξουν τα νησιά της περιοχής για τις διακοπές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ