ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Βρούτος» στην “κούρσα” διεκδίκησης βραβείου Όσκαρ
© EPA/JUSTIN LANE
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Βρούτος» στην “κούρσα” διεκδίκησης βραβείου Όσκαρ

Η ταινία μικρού μήκους «Βρούτος» του σκηνοθέτη Κονσταντίν Φαμ συμπεριελήφθη στην μακρά λίστα των ταινιών που προτείνονται για «Οσκαρ», στην κατηγορία «Η καλύτερη ταινία μικρού μήκους », όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της εταιρείας Russianfilmgroup.

Αυτό το διάστημα, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, βλέπει τις ταινίες που επιλέγησαν για την μακρά λίστα, για να διαμορφώσει — στη συνέχεια — την σύντομη λίστα των ταινιών που θα διεκδικήσουν το βραβείο. Η ταινία μικρού μήκους «Βρούτος» του Κονσταντίν Φαμ θα διεκδικήσει το Όσκαρ στην κατηγορία "Η καλύτερη ταινία μικρού μήκους", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ταινία «Βρούτος» είναι το δεύτερο μέρος του «Κινοαλμανάκ ‘'Οι μάρτυρες'', μιας ταινίας μεγάλους μήκους που αποτελείται από τρεις νουβέλες, που έχουν ως θέμα τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Η πρώτη νουβέλα που είναι η ταινία «Παντοφλίτσες», κυκλοφόρησε το2012 και συμμετείχε επίσης στον διαγωνισμό βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ταινία «Βρούτος», συνεχίζει την υπόθεση του Κινοαλμανάκ και αναφέρεται στην Καταστροφή μέσα από τα μάτια ενός γερμανικού ποιμενικού που λέγεται «Βρούτος». Οι νόμοι της Νυρεμβέργης, χωρίζουν τον σκύλο από την αγαπημένη του αφεντικίνα. Ο Βρούτος εκπαιδεύεται και γίνεται ένα θηρίο- δολοφόνος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο διήγημα του διάσημου Τσέχου συγγραφέα Λιούντβικ Ασκενάζι, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Ρουμανία τη Ρωσία και την Λευκορωσία. Στους κύριους ρόλους παίζουν οι ηθοποιοί Αξάνα Φαντέρα,Φιλίππ Γιανκόφσκι, Βλαντιμίρ Κοσεβόο και Άννα Τσούρινα», προσθέτει το γραφείο τύπου.

Πηγή: www.ria.ru