ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα από την ορχήστρα του Θ. Κουρεντζή στο Λονδίνο
© Sputnik/Alexey Filippov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα από την ορχήστρα του Θ. Κουρεντζή στο Λονδίνο

Η ορχήστρα του Θεόδωρου Κουρεντζή Music Aeterna θα δώσει, στις 14 Ιανουαρίου 2017, συναυλία στο Λονδίνο, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Ίδρυμα Gift of Life που βοηθάει παιδιά από τη Ρωσία με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις.

Στη διάρκεια της συναυλίας, που θα πραγματοποιηθεί στην γνωστή αίθουσα συναυλιών Royal Festival Hall που βρίσκεται στο Southbank Centre, θα παιχθούν αποσπάσματα από το μπαλέτο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ρωμαίος και Ιουλιέττα».

«Ο διευθυντής ορχήστρας, μουσικός και ηθοποιός Θεόδωρος Κουρεντζής που έχει αποσπάσει πολυάριθμες μουσικές και θεατρικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και έξι «Χρυσές Μάσκες», ειδικά για την συναυλία αυτή έχει επιλέξει και διασκευάσει μερικά αποσπάσματα από το αθάνατο αυτό έργο του Ποκόφιεφ», δήλωσε στο Ria Novosti η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Gift of Life.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν, επίσης, οι γνωστές ηθοποιοί και ιδρυτές του Ιδρύματος «Δώρισε ζωή» Τσουλπάν Χαμάτοβα και Ντίνα Κορζούν, που θα διαβάσουν αποσπάσματα από το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» σε μουσική υπόκρουση Προκόφιεφ.

Το ίδρυμα Gift of Life ιδρύθηκε το 2011, με σκοπό να δώσει την δυνατότητα στο Ίδρυμα «Δώρισε Ζωή» να απευθύνεται για δωρεές στο εξωτερικό, τόσο σε ξένους όσο και Ρώσους που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες. Το Ίδρυμα κατάφερε να συγκεντρώσει ήδη περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια λίρες και να βοηθήσει περισσότερα από 250 παιδιά, αγοράζοντας ζωτικής σημασίας φάρμακα που δεν υπάρχουν στην Ρωσία, όπως επίσης και να βρει τους κατάλληλους δωρητές μυελού των οστών.

Πηγή: ria.ru