ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ρωσία: Δύο παιδικές σειρές κινούμενων σχεδίων “κατακτούν” τον κόσμο
© Sputnik/Maksim Blinov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Δύο παιδικές σειρές κινούμενων σχεδίων “κατακτούν” τον κόσμο

Οι πρώτες παιδικές σειρές, που έγιναν από τις πλέον δημοφιλείς στον κόσμο των τηλεοπτικών  παιδικών σειρών, είναι η σειρά «Μι-μι-μίσκι» και  «Το Παραμυθένιο περίπολο», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της εταιρείας «Τσιφραβόε Τελεβίντενιε».

Μετά τις παρουσιάσεις στην τηλεοπτική αγορά παιδικών προγραμμάτων MIPJunior που πραγματοποιήθηκε στις Κάνες, η σειρά «Μι-μι-μίσκι» βρέθηκε στην 15η θέση, ενώ «Το Παραμυθένιο περίπολο», στην 27η θέση. Και οι δύο παιδικές σειρές γυρίστηκαν στο στούντιο κινούμενων σχεδίων «Παραβόζ» εκ μέρους της εταιρείας «Τσιφραβόε Τελεβίντενιε» για τα τηλεοπτικά κανάλια «Μult» και Ani.

Συνολικά, στο φθινοπωρινό MIPJunior, παρουσιάσθηκαν  περισσότερες από 130 παιδικές σειρές και παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα απ' όλο τον κόσμο. Η λίστα με τις 30 καλύτερες παιδικές σειρές διαμορφώνεται με βάση τον αριθμό των προβολών παιδικών προγραμμάτων, που παρακολουθούν οι  διεθνείς εξειδικευμένοι πράκτορες αγορών.    

«Ποτέ άλλοτε μια ρωσική παιδική σειρά, δεν είχε τη τύχη να βρεθεί μέσα στις σειρές εκείνες που βλέπουν περισσότερο οι αγοραστές παιδικών προγραμμάτων από διάφορες χώρες, οι οποίοι αναζητούν τα πιο ενδιαφέροντα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα, είναι άριστοι γνώστες του θέματος και είναι, επίσης, σε θέση να  αξιολογήσουν την επιτυχία που μπορεί να έχει μια παιδική σειρά", δήλωσε η εκπρόσωπος των τηλεοπτικών αγορών MIPJunior και  MIPCOM  στην Ρωσία, Ουκρανία και χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων κρατών) Αλεξάντρα Μοντεστόβα. 

Η ίδια σημείωσε πως "το γεγονός ότι δύο ρωσικές παιδικές σειρές βρέθηκαν στον κατάλογο με τις  καλύτερες 30 σειρές, επιβεβαιώνουν το υψηλό ποιοτικό επίπεδο της σειράς «Μι-μι-μίσκι» και της σειρά  «Το Παραμυθένιο περίπολο», αλλά και την ορθή στρατηγική μάρκετινγκ της προώθησης τους στην διεθνή αγορά. Όπως δείχνει η εμπειρία, οι  τηλεοπτικές σειρές, που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τις 30 καλύτερες σειρές του  MIPJunior, γίνονται —στην συνέχεια- οι σειρές με την μεγαλύτερη ζήτηση».

Η πρεμιέρα της σειράς «Μι-μι-μίσκι», που μιλάει για τις περιπέτειες του καφετί αρκουδάκου Κέσσι και της πολικής αρκούδας Τούτσκα, έγινε τον Απρίλιο του 2015 στο τηλεοπτικό κανάλι «Mult». Η σειρά βοηθάει τους μικρούς τηλεθεατές να γνωρίσουν τον κόσμο της φύσης, να αναπτύξουν την φαντασία τους, να μάθουν τις αρχές της αλληλεγγύης και να ξεπερνούν τα οποιαδήποτε εμπόδια. Η παιδική σειρά «Το παραμυθένιο περίπολο» παίζεται στο κανάλι Ani και μιλάει για τέσσερις νεαρές μάγισσες, που έχουν ως καθήκον να διατηρούν την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των παραμυθιών και του παρελθόντος στη μικρή και μυστική πόλη Μίσκιν.  

Εκτός των άλλων, στην παρουσίαση συμμετείχαν οι παιδικές σειρές «Μπουμάσκι» (PaperTales), «ο Αρκάντκι Παραβόζοφ σπεύδει σε βοήθεια» «Roland o Locomotov), «Το μαγικό φανάρι» (MagicLantern) και το «Λεό και Τίνγκ» (Leo&Tig).

Πηγή: www.ria.ru